Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση σε υψηλά 9 ετών – Δυνατή κίνηση από μικρομεσαία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση σε υψηλά 9 ετών – Δυνατή κίνηση από μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η επενδυτική ψυχολογία στα γνωστά υψηλά επίπεδα και το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού βελτιωμένο. Μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν ανακουφιστεί γιατί βλέπουν πως κλείνει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων. Σήμερα ξεκινούν οι δημοσιεύσεις μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Ο Γενικός Δείκτης μετράει άνοδο 42% από την αρχή του έτους με τους αγοραστές να μην αφήνουν την αγορά να κάνει αξιόλογη διόρθωση. Βλέπουμε καλές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχει καλό αγοραστικό ενδιαφέρον που απορροφά τις κινήσεις profit taking και έτσι η αγορά δείχνει εικόνα συσσώρευσης και όχι διόρθωσης. Πρέπει να έχουμε αυξημένα αντανακλαστικά και να μην είμαστε άπληστοι. Οι αγορές ανεβαίνουν με την απληστία και πέφτουν με το φόβο. Ακολουθούμε την τάση αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με όρεξη θα λέγαμε. Ήπια ανοδικά με αρκετά μικρομεσαία να ξεχωρίζουν. Από τα βαριά καλή είναι η εικόνα της Εθνικής και ακολουθεί ο ΟΤΕ με τη Cenergy. Ήπια πτωτικά η Eurobank. Δυνατό άνοιγμα στα μικρομεσαία και πολλά έχουν ξεκινήσει με καλή άνοδο και όγκο.

ΥΨΗΛΑ: Πλήθος μετοχών γράφει καθημερινά νέα υψηλά. Άλλες ιστορικά, άλλες πολυετή και άλλες ολίγων ετών. Οι εισροές που υπάρχουν συντηρούν το κλίμα, ενώ εισροές παρατηρούνται και στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα ακόμα και αν κάποιοι διαχειριστές δε θέλουν να αγοράσουν στα ψηλά, αναγκάζονται λόγω της ρευστότητας που εισέρχεται στο σύστημά τους. Από την άλλη είδαμε και υψηλούς όγκους σε κάποιες μετοχές και καλούς πωλητές χθες, επομένως θα έχει ενδιαφέρον το πως θα εξελιχθεί η σημερινή μέρα για κάποιες.

JUMBO: Χθες έκανε πολλά πακέτα και σήμερα με το άνοιγμα έκανε άλλο ένα αξίας 2,4 εκατ. ευρώ. Στα 27,50 ευρώ, αμετάβλητη, η μετοχή.

AEGEAN: Παρά τη δυνατή έκθεση της Ambrosia χθες είδαμε πωλητή στη μετοχή. Σήμερα έχει ξεκινήσει με χαμηλό όγκο.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Μετά από τόσα και τόσα δημοσιεύματα χθες έστειλαν οι αρμόδιες αρχές επιστολή και η εταιρία απάντησε με το γνωστό τρόπο. Υπενθύμισε πως έχει προχωρήσει σε μείωση της αξίας του ακινήτου στον ισολογισμό χρήσης 2022 και πως δεν της έχει κοινοποιηθεί κάποια απόφαση για αναστολή λειτουργίας του γνωστού ξενοδοχείου που έχει μερικούς ορόφους παραπάνω από τα άλλα κτήρια της περιοχής.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Η είσοδος του Δ.Κούτρα έδωσε προοπτική στη μετοχή και καταγράφει μεγάλη άνοδο. Αναμενόμενο για τη στήλη, καθώς δεν ήταν το σημαντικό το τίμημα, αλλά αυτή η προοπτική που δίνει ο επιχειρηματίας. Θα πρέπει να δούμε και αποτελέσματα, γιατί αυτό προεξοφλεί η κίνηση από τα 0,95 ευρώ στα 1,40 ευρώ που είναι σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Νομίζουμε πως η σύγκριση της δικής της αποτίμησης με αυτή της Δομικής την αδικεί.

INTRACOM: Δεν κάνει την κίνηση που θα θέλαμε να δούμε η μετοχή εδώ και καιρό, αλλά τουλάχιστον οι μέτοχοι θα λάβουν σύντομα 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Στις 17 Ιουλίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Δηλαδή σήμερα κλειδώνουν οι κάτοχοι μετοχών το δικαίωμα να πάρουν τα 0,12 ευρώ. Με υψηλό όγκο άνοιξε η μετοχή και με άνοδο 1,90%.

ΓΕΒΚΑ: Συνεχίζει ανοδικά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έχει μείνει πίσω αλλά βγαίνουν κομμάτια. Πρέπει οι αγοραστές να γίνουν πιο επιθετικοί.

PROFILE: Φαίνεται πως έχει καθημερινό πρόγραμμα να γράφει νέα ιστορικά υψηλά. Με αποτίμηση 117 εκατ. ευρώ πλέον η συγκεκριμένη μετοχή έχει το σεβασμό όλων που ασχολούνται με το Χ.Α. Έχουμε ξαναγράψει πως για να πάει μία μετοχή υψηλότερα θέλει εκτός από θεμελιώδη και όραμα. Και εδώ η ηγετική ομάδα το έχει και το δείχνει. Εύγε!

ΛΑΝΑΚΑΜ: Κάποτε ούτε που την ήξεραν και σήμερα έχει κάνει σε 10 λεπτά 11 χιλ. τεμάχια όγκο και η τιμή είναι στα 1,31 ευρώ. Πάει και αυτή για τριψήφιο ποσοστό ανόδου από την αρχή του έτους.

ΛΑΜΨΑ: Ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης