Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και profit taking περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και profit taking περιμένουν οι αναλυτές
Η αγορά είναι σε υψηλά 9 ετών και με απόδοση από την αρχή του έτους 42%
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις πως από τη μία υπάρχουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και κάποιοι επενδυτές αποφασίζουν να κλειδώσουν μέρος των κερδών και από την άλλη οι προοπτικές της χώρας φέρνουν νέους επενδυτές οι οποίοι τοποθετούνται στην αγορά συγκρατώντας την κοντά στα υψηλά 9 ετών.
Η αύξηση της μεταβλητότητας είναι λογική μετά από μία τέτοια κίνηση, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται σε μετοχές που είναι ακόμα φθηνές ή που δεν έχουν ακολουθήσει την κίνηση.
Έτσι οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και μεταβλητότητα.
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα μπορούσε να μας επηρεάσει και σημειώνεται πως μετά τα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και πάλι την επενδυτική ψυχολογία καθώς εκτιμάται ότι οδεύει προς το τέλος της η πολιτική σύσφιξης.
Επιπλέον το βλέμμα στρέφεται και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου στις ΗΠΑ. 

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν επιφυλακτικό άνοιγμα γα σήμερα μετά τα σημαντικά πρόσφατα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, υπό το φως της επαναφοράς των προσδοκιών για τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να ανακάμψει σήμερα υποστηριζόμενη από την περαιτέρω άνοδο στις ξένες αγορές.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν.

Βeta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση καθώς η αγορά διαπραγματεύεται σε υψηλά 9 ετών και με απόδοση 42% από την αρχή του έτους.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ η J.P.Morgan, η Blackrock, η Citigroup και η Wells Fargo ανακοινώνουν τα αποτελέσματά του για το 2ο τρίμηνο. Η συνεδρίαση δεν πρόσθεσε αλλά ούτε και αφαίρεσε τίποτα στην τεχνική εικόνα καθώς ο Γ. ∆. αφού πραγματοποίησε μια ενδοσυνεδριακή διόρθωση, έκλεισε τελικά σχεδόν αμετάβλητος. Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1300 μονάδων.

Depolas
Οι αγορές διαφαίνεται ότι διατηρούν την διάθεση για ρίσκο βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον όσο τα οικονομικά αλλά και εταιρικά δεδομένα δεν προκαλούν προβληματισμό. Σήμερα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ όπως Citigroup, Wells Fargo, Blackrock και JP Morgan και φυσιολογικά θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών. Ο ΓΔΧΑ δεν έχει δει διόρθωση μεγαλύτερη του 5% εδώ και 4 σχεδόν μήνες εν αναμονή και της επενδυτική βαθμίδας με συνολικά κέρδη 32% έκτοτε. Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη προσδοκιών καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Michigan στις ΗΠΑ που ανακοινώνεται σήμερα στο κλείσιμο του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης