Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρεις μετοχές με απόδοση στους μετόχους μέσω επιστροφών κεφαλαίου έως 23%.... με την στήριξη του Ηρακλή...

Τρεις μετοχές με απόδοση στους μετόχους μέσω επιστροφών κεφαλαίου έως 23%.... με την στήριξη του Ηρακλή...
Phoenix Vega Μezz, Sunrise Mezz και Galaxy Cosmos Mezz έχουν ισχυρή ρευστότητα και έχουν ανακοινώσει σημαντικές επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους
Εξαιρετικές επιδόσεις και αποδόσεις έχουν οι περισσότερες μετοχές της κατηγορίας ΜΕΖΖ της Εναλλακτικής Αγοράς, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διακράτηση και διαχείριση μέρους των ομολογιών μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο τιτλοποιήσεων από τις τράπεζες.
Phoenix Vega Μezz, Sunrise Mezz και Galaxy Cosmos Mezz έχουν ισχυρή ρευστότητα και έχουν ανακοινώσει σημαντικές επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους παρά το ράλι ανόδου που έχουν καταγράψει οι μετοχές των περισσότερων στο Χρηματιστήριο.
Χθες είχαν γενική συνέλευση οι δύο πρώτες και εγκρίθηκε από τους μετόχους η επιστροφή κεφαλαίου.
Πιο αναλυτικά, η Phoenix Vega Mezz θα δώσει για δεύτερη χρονιά επιστροφή ύψους 0,0144 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση, 23%, η Sunrise Mezz θα δώσει 0,0588 ευρώ ανά μετοχή ή απόδοση 21%. Η Galaxy Cosmos Mezz πραγματοποιεί στις 31 Ιουλίου γενική συνέλευση στην οποία θα αποφασιστεί επιστροφή κεφαλαίου 9,25 εκατ. ευρώ ή 0,1064 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 18,5%. 

Τι ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Phoenix Vega Mezz

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Phoenix Vega Mezz στη γενική συνέλευση παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε, ενώ οι συνέπειες από τις πληθωριστικές πιέσεις, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και των γεωπολιτικών εξελίξεων δεν επηρέασαν τα έσοδα της εταιρείας.
Η εταιρεία κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2022 είχε αναφέρει πως είχε ταμειακά διαθέσιμα 10,3 εκατ. ευρώ, ενώ το Φεβρουάριο του 2023 εισέπραξε κουπόνια 5,2 εκατ. ευρώ.
Χθες στη γενική συνέλευση ειπώθηκε πως φέτος έχει εισπράξει 10,3 εκατ. ευρώ επομένως στο ταμείο προ της διανομής της επιστροφής κεφαλαίου υπάρχουν 23,5 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 77 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως δε δόθηκε δικαίωμα στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις, επομένως κάποιες απορίες που υπήρχαν δε μπόρεσαν να λυθούν.
Στην κατοχή της έχει ομολογίες μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας που αποτελούν το 75% του ενεργητικού όπως ειπώθηκε και έχει έσοδα από την είσπραξη κουπονιών.
Σημειώνεται πως δεν έχει μονομερώς το δικαίωμα στη διαμόρφωση ή την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega, τα οποία εφαρμόζονται από τον διαχειριστή των απαιτήσεων αυτών και άρα δεν μπορεί μονομερώς να επηρεάσει τα έσοδά της.
Είναι η πρώτη εταιρεία της κατηγορίας αυτής που θα δώσει για δεύτερη φορά υψηλή επιστροφή κεφαλαίου, η οποία συνολικά ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ ή 0,0144 ευρώ ανά μετοχή και η οποία αντιστοιχεί σε απόδοση 23%.

Τι ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Sunrise Mezz

H Sunrise Mezz επιστρέφει 10,5 εκατ. ευρώ στους μετόχους ή 0,0588 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 21%.
Στο τέλος του 2022 είχε ταμειακά διαθέσιμα 2,1 εκατ. ευρώ και επιπλέον το Φεβρουάριο του 2023 είχε λάβει κουπόνια 8,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που είχε γίνει με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Όπως ειπώθηκε στη γενική συνέλευση μέσα στο 2023 έχει λάβει έσοδα από κουπόνια 12,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως όπως επίσης ειπώθηκε στη Γ.Σ. από τις εισπράξεις του servicer εξαρτάται η πορεία των εσόδων, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ του ταμείου στη χρήση 2022 και του ταμείου μέχρι σήμερα από την αρχή του 2023.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Sunrise ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις 23 Μαρτίου του 2022 επομένως η χρήση της ήταν διάρκειας 9 μηνών περίπου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης