Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική η πορεία της, καθώς η άνοδος είναι κοντά στο 42% από την αρχή του έτους. Η ανοδική κίνηση βέβαια δεν έχει ξεκινήσει το 2023. Πολλές μετοχές έχουν δώσει μεγάλη κίνηση τα τελευταία χρόνια. Πολλές είχαν σπάσει την πολυετή συσσώρευση και τώρα έχουν πάει 5 και πλέον φορές υψηλότερα από τότε. Άλλες εποχές τότε. Τώρα το ρίσκο έχει μειωθεί, καθώς η χώρα βαδίζει προς την επενδυτική βαθμίδα και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Κάποιοι πάντως έχουν βγάλει πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια.

Πλέον χρειάζεται και η απαραίτητη προσοχή. Συνεχίζουμε να εντοπίζουμε φθηνά χαρτιά, αλλά βλέπουμε και δίκαιες αποτιμήσεις αλλά και φουσκωμένες. Θα χρειαστεί μεγάλη βελτίωση στα κέρδη για να δούμε περιθώρια ανόδου σε κάποιες. Ακολουθούμε την τάση, αλλά βάζουμε και κάτι στην τσέπη. Γινόμαστε πιο επιλεκτικοί, κλείνουμε τα αφτιά μας σε φήμες και σε όσα ακούμε δεξιά και αριστερά όταν στερούνται στήριξης από θεμελιώδη.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο και η δική μας αγορά ακολουθεί με καλύτερη κίνηση λόγω της συνέχισης των τοποθετήσεων στις τράπεζες. Με καλή άνοδο άνοιξαν οι συστημικές. Πάνω από τις 1.320 μονάδες ο Γ.Δ. και σε νέα υψηλά όπως και ο τραπεζικός δείκτης.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Μήπως θα πρέπει να προβληματίσει τις τράπεζες το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ομόλογα; Μήπως πρέπει να σταματήσουν να πυροβολούν τα πόδια τους και να δώσουν καλύτερα επιτόκια καταθέσεων στους πελάτες τους που πολλές φορές είναι και στις δύο πλευρές, δηλαδή και δανείζονται και έχουν καταθέσεις; Να δούμε και τα κέρδη τους έναντι των ομοειδών του εξωτερικού, οι οποίες δίνουν υψηλά επιτόκια.

ΟΤΕ: Η Eurobank Equities υποβάθμισε τη σύσταση από αγορά σε διακράτηση, καθώς όπως αναφέρει περιμένει αύξηση εσόδων στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά η Ρουμανία παραμένει τροχοπέδη. Η τιμή της μετοχής είναι κοντά στην τιμή στόχο και έχει υποβαθμίζει τη σύσταση θεωρώντας ότι υπάρχει αλλού καλύτερη αξία στις ελληνικές μετοχές. Η τιμή στόχος παραμένει στα 15,70 ευρώ. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή και νομίζουμε πως η έκθεση θα επηρεάσει, καθώς έχει σωστή λογική. Γίνεται πάρτι στην αγορά και αυτή υποαποδίδει. Λογικό οι επενδυτές να στραφούν αλλού. Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά και πάλι Εθνική και Πειραιώς και μάλλον θα δούμε και από Alpha Bank σήμερα. Σημειώνουμε πως κοιτάμε υψηλό ημέρας γενικά όταν αναφερόμαστε σε υψηλά και χαμηλά και όχι κλείσιμο.

QUEST: Με 255 τεμάχια άνοιξε στο -3,38% και στα 6,28 ευρώ. Γρήγορα πήγε σε δημοπρασία καθώς οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα. Έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλες του κλάδου της.

PREMIA: Ξεκίνησε με καλό όγκο και άνοδο 3%. Στα 1,30 ευρώ με την αποτίμηση στα 113 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα έχουν μείνει αρκετά πίσω και έχουν discount. Δεν ξέρουμε αν οι επενδυτές περιμένουν ότι οι αξίες θα μειωθούν, αλλά αυτό δείχνει το ταμπλό και μας φαίνεται δύσκολο να δούμε τέτοια μείωση.

INTRAKAT: Ξεχωρίζει και η συγκεκριμένη στο ξεκίνημα καθώς έχει όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια και τιμή 2,70 ευρώ.

REVOIL: Σχετικό θέμα του BN αναφέρει πως θα δούμε και φέτος δυνατή κερδοφορία που θα δίνει p/e κάτω από 7 φορές. Τι να σχολιάσουμε εμείς για τη φθήνια της μετοχής.

ΜΕΖΖ: Σε λίγη ώρα η γενική συνέλευση της Phoenix Vega Mezz με θέμα την επιστροφή κεφαλαίου 0,0144 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 23,6% και πιο μετά της Sunrise Mezz με θέμα, μεταξύ άλλων, και τη δική της επιστροφή κεφαλαίου 0,0588 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 21,1%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης