Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Coca Cola και Πειραιώς στήριξαν το Γ.Δ. – Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Coca Cola και Πειραιώς στήριξαν το Γ.Δ. – Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε αρκετές εναλλαγές στο πρόσημο η συνεδρίαση και τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες. Κάπως βελτιωμένη η εικόνα στις αγορές του εξωτερικού και η δική μας αγορά προτίμησε τη συσσώρευση. Οι τράπεζες είχαν, οι περισσότερες, ξανά αγοραστές και στήριξαν το Γ.Δ. Η Coca Cola λόγω των νέων εκτιμήσεων της διοίκησης έβαλε περισσότερη πλάτη. Από την άλλη πιέστηκαν αρκετά βαριά χαρτιά μεταξύ αυτών Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Cenergy και Aegean. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ουσιαστικά είχε μηδενική απόδοση για το Γ.Δ. Στις ξένες αγορές θα παραμείνει το βλέμμα.

AXIANUMBERS: Εισροές 190,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο από τους Έλληνες επενδυτές και κυρίως οι ιδιώτες ήταν αυτοί που έβαλαν λεφτά, όπως αναμενόταν αλλά και οι εταιρείες επενδύσεων, αμοιβαία και τράπεζες. Οι ξένοι είχαν εκροές 190,8 εκατ. ευρώ αλλά οι ιδιώτες είχαν και αυτοί εισροές 100 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν εκροές 224 εκατ. ευρώ. Εκροές 70 εκατ. ευρώ είχαν και οι οργανισμοί Ε.Ε.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Κάτι πρέπει να γίνει με τα τρόφιμα. Παρά τη μείωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στο 1,8% τα τρόφιμα είχαν αύξηση 12,2%. Δεν περιμένουμε βέβαια μειώσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου, όπου ο κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να κερδοσκοπήσει, αλλά πρέπει και κάποιος υπουργός να κάνει τη δουλειά του. Ο προηγούμενος με τα καλάθια απέτυχε να μαζέψει τις τιμές στα τρόφιμα.

COCA COLA: Πολύ δυνατή η αναβάθμιση της πρόβλεψης της διοίκησης για αύξηση τελικά των EBIT 9-12% από ±3 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Το εξάμηνο και ειδικά ο Ιούνιος πήγαν εξαιρετικά αναφέρει η εταιρεία και γι΄αυτό προχώρησε στην αναθεώρηση. Στα 27,69 ευρώ και στο +3,63%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με εξαιρετική συμπεριφορά η Πειραιώς και ακολούθησε η Alpha Bank. Με οριακή άνοδο η Εθνική, όπου η Optima Bank έδωσε τιμή στόχο τα 8 ευρώ ενώ με οριακές απώλειες έκλεισε η Eurobank.

ΕΥΔΑΠ: Ξανά πωλητές στη μετοχή. Στα 6,89 ευρώ και στο -2,13% με όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Έμεινε και υπόλοιπο 9 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και στα 2,15 ευρώ με άνοδο 1,42%.

AVAX: Έβγαλε επίσημη διάψευση η εταιρεία για τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει ξανά το τελευταίο διάστημα και ανέφεραν εξαγορά της από μεγάλο εισηγμένο όμιλο. Όπως σημειώνει δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση. Η στήλη είχε γράψει βέβαια για τις πληροφορίες όταν η μετοχή ήταν κάτω από 1 ευρώ και η απάντηση βγήκε στα 1,50 ευρώ. Από τα τέλη Μαΐου γίνονταν αυτές οι αναφορές των όσων κυκλοφορούσαν στα χρηματιστηριακά γραφεία από τη στήλη.

REVOIL: Αρχίζει και βελτιώνεται η συμπεριφορά της. Υψηλό 15,5 ετών για τη μετοχή σήμερα και έκλεισε στα 1,7350 ευρώ. Ο στόχος για τη στήλη είναι αρκετά υψηλότερα.

MEZZ: Η Galaxy Mezz ανακοίνωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,1064 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 18,6%. Το Phoenix θα δώσει όπως έχουμε ξαναγράψει 0,0144 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου και αντιστοιχεί σε απόδοση 24,6%, ενώ το Sunrise θα δώσει 0,0588 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 20,9%. Επομένως, Phoenix έχει τη μεγαλύτερη απόδοση και σημειώνουμε πως είναι η δεύτερη φορά που δίνει επιστροφή, αφού έχει και περισσότερο χρόνο εισηγμένη στο Χ.Α.. Στο +3,69% η ΦΒΜΕΖΖ, στο +3,28% η ΣΑΝΜΕΖΖ και στο +2,88% η ΓΚΜΕΖΖ.

ΕΥΑΘ: Γύρω-γύρω από την αντίσταση, την ακουμπάει, γυρίζει χαμηλότερα και κάνει τα δικά της η μετοχή. Που θα πάει θα τη σπάσει… Έγραψε υψηλό στα 3,85 ευρώ και λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στα 3,68 ευρώ. Στο call auction δεν έκανε πράξη και έκλεισε στα 3,69 ευρώ.

INTERTECH: Με μόλις 11 χιλ. τεμάχια στο +6,55% και στα 1,22 ευρώ.

REAL CONS: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά καθώς έχει μείνει αρκετά πίσω.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης