Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένει ενισχυμένη η επενδυτική ψυχολογία – Περιορισμένη διορθωτική κίνηση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένει ενισχυμένη η επενδυτική ψυχολογία – Περιορισμένη διορθωτική κίνηση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης. Η εγχώρια αγορά έχει συμπληρώσει 6 συνεχόμενες ανοδικές και έχει απόδοση ανώτερη από των αγορών της Ευρώπης, λόγω των δικών μας θετικών εξελίξεων και προσδοκιών. Δεν αποκλείουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές, αλλά η «δίψα» για μετοχές μπορεί να μας οδηγήσει και πάνω από τις 1.300 μονάδες. Με μικρές απώλειες και το δικό μας άνοιγμα. Επηρεάζει η αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Υποχωρεί 3% στο ξεκίνημα και είναι οριακά πάνω από τα 15 ευρώ, λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτές τάσεις στο ξεκίνημα. Διορθώνει η Πειραιώς και οριακά υποχωρούν οι άλλες πλην της Alpha Bank, η οποία έχει μικρή άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Και έναντι κάποιων άλλων εταιρειών του κλάδου, σημαντικά βέβαια μικρότερου μεγέθους αλλά και έναντι της αγοράς έχει υστέρηση. Πρέπει να την καλύψει, επομένως θα θέλαμε να δούμε μία ενίσχυση της τιμής κατά 10% περίπου, πριν πούμε πως μας ικανοποιεί η αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Πλέον δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από τη συγκεκριμένη. Άργησε βέβαια να πιάσει επίπεδα όπως τα τωρινά και να προεξοφλήσει τις θετικές εξελίξεις. Όμως τώρα έχει άνοδο 80% από την αρχή του έτους και έχει δώσει και μέρισμα. Με νέα άνοδο ξεκίνησε σήμερα και είναι από τις λίγες που ξεχωρίζουν λόγω ανόδου και όγκου. Στα 5,70 ευρώ και στο +1,79% με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με άνοδο περίπου 47% από την αρχή του έτους καταγράφει απόδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς και φυσικά είναι σε πολυετή υψηλά. Οι μακροπρόθεσμοι εδώ και όσοι είχαν υπομονή, γιατί η αλήθεια είναι πως τη χρειάστηκαν έχουν τρομερή απόδοση αφού πριν τρία χρόνια ήταν στο 1 ευρώ. Έχει κάνει μία πρώτη διάσπαση το γράφημα με πρώτο στόχο θα λέγαμε τα 3,60 ευρώ. Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα πορεία καθώς την παρακολουθούμε επί σειρά ετών, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει το γράφημα δεν έχει ακόμα «ζωγραφίσει» την «κούπα». Έτσι νομίζουμε πως έχει ακόμα δρόμο, αφού και με βάση τα θεμελιώδη δεν είναι ακριβή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χωρίς να έχει κάνει το «θόρυβο» που έχουν κάνει άλλες μετοχές με την άνοδό τους, έχει ενισχυθεί κατά 46% περίπου. Προφανώς και μας ικανοποιεί η πορεία της, αλλά και εδώ νομίζουμε πως τα θεμελιώδη υποστηρίζουν περαιτέρω ενίσχυση.

INTRALOT: Από νωρίς μπήκε μεγάλη εντολή πώλησης 238 χιλ. τεμαχίων στα 0,60 ευρώ. Πάντως, η μετοχή δεν έχει κάνει κίνηση φέτος και δεν έχει ακολουθήσει την αγορά. Η επιτήρηση, τα ίδια κεφάλαια, η αναμονή εισόδου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ίσως να έχουν επηρεάσει την πορεία της.

ΠΑΪΡΗΣ: Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση και γράφει υψηλά 15,5 ετών η μετοχή. Η μεγάλη συσσώρευση εδώ έγινε σε τιμές κάτω του μισού ευρώ. Τώρα είναι στα 1,37 ευρώ που είχε να τα δει από το Δεκέμβριο του 2007.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης