Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Αναμέτρηση με τις 1.300 μονάδες – Ο ΟΤΕ στο επίκεντρο

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Αναμέτρηση με τις 1.300 μονάδες – Ο ΟΤΕ στο επίκεντρο
Η εκτίμηση ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει νωρίτερα, έχει ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία και οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω άνοδο
Σχετικά Άρθρα
Τα σημαντικά κέρδη που έχουν καταγραφεί στις τελευταίες συνεδριάσεις (έξι συνεχόμενες ανοδικές) θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους επενδυτές σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε συνδυασμό με το πτωτικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές του εξωτερικού.
Από την άλλη η εκτίμηση ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει νωρίτερα, έχει ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία και οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω άνοδο και υπέρβαση των 1.300 μονάδων.
Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί ο ΟΤΕ καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,58878 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,559341 ευρώ.
Επίσης και οι μετοχές της Interlife διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,114 ευρώ.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στις αγορές του εξωτερικού δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της FED για τον Ιούνιο.

Euroxx
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα προσπαθήσει να πιάσει ξανά και να κρατήσει το όριο των 1.300 μονάδων, αν και είναι πιθανές κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Beta
Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου σε συνδυασμό με την νωρίτερα από το αναμενόμενο ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας υποδηλώνουν μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση σήμερα, αν και τα νέα υψηλά της αγοράς ίσως βάλουν τους επενδυτές στον πειρασμό να κλειδώσουν κάποια κέρδη.

Depolas
Πλέον βρισκόμαστε στις 1300 μονάδες με πιθανότητα να γράψουμε και υψηλότερα όσο υπάρχει ένα σχετικά υποστηρικτικό κλίμα διεθνώς. Πρώτη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 1320 μονάδες με την δεύτερη να τοποθετείται στην περιοχή των 1350 μονάδων. Σήμερα η ατζέντα περιέχει μετρήσεις για τον τομέα των υπηρεσιών PMI Ιουνίου στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο δείκτης PMI υπηρεσιών στην Κίνα σήμερα το πρωί επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι βαρύτητα θα δοθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης της FED τον Ιούνιο σήμερα το απόγευμα.

Κύκλος
Ο Ο∆∆ΗΧ διενεργεί δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ενώ η ΤτΕ ανακοινώνει τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων για το Μάιο. Σε πλήρη εξέλιξη η αναμέτρηση του Γ.∆. με τις 1.300 μονάδες με τις 1340 μονάδες να αποτελούν το πλησιέστερο όριο αντίστασης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης