Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές κινήσεις – Κοιτάζει τις 1.300 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές κινήσεις – Κοιτάζει τις 1.300 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μεγάλο re-rating περιμένουν οι αναλυτές λόγω επενδυτικής βαθμίδας. Όσοι βέβαια παρακολουθούν τις ελληνικές μετοχές από καιρό και όχι λόγω της παραπάνω προοπτικής, έχουν και εγκαίρως τοποθετηθεί και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Τα θεμελιώδη είναι ο οδηγός μας και ακόμα και μετά από τέτοια άνοδο έχουμε πολλά να πούμε για δεκάδες μετοχές. Δε χρειάζεται καν να τις συγκρίνουμε με αποτιμήσεις που έχουν οι ομοειδείς του εξωτερικού. Με βάση τα δικά μας κριτήρια, πολλές παραμένουν στη ζώνη του «φθηνού». Επομένως μην ακούτε για φούσκες και ακριβές μετοχές.

Ποιος θεωρεί τον ΟΛΠ ακριβό; Ή μήπως είναι η Τιτάν ακριβή μετοχή; Η Quest, η ΕΥΔΑΠ, η Jumbo, και τόσες άλλες; Αλλιώς βέβαια να έχεις αγοράσει Jumbo στα 14 ευρώ όταν όλοι της είχαν γυρίσει την πλάτη και αλλιώς στα 26 ευρώ. Προφανώς και τα περιθώρια ανόδου πλέον είναι μικρότερα, ή όσοι έχουν αγοράσει χαμηλά, να είναι ικανοποιημένοι με αυτές τις τιμές.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά με άνοδο για έκτη συνεχόμενη μέρα, ενώ το κλίμα στην Ευρώπη είναι σταθεροποιητικό. Ήπια ανοδικά ο γενικός δείκτης. Τόσο το σενάριο να δοκιμάσει τις 1.300 μονάδες ή να κάνει μία διόρθωση έχουν τις ίδιες πιθανότητες μετά την πρόσφατη πορεία. Ξεχωρίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Cenergy με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα πρώτα λεπτά.

ΟΤΕ: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα, επομένως όσοι έχουν σήμερα μετοχές στο κλείσιμο θα το εισπράξουν.

ΕΛΧΑ: Στα 2,05 ευρώ και θα έπρεπε ήδη να ήταν πιο ψηλά με βάση όσα βλέπουμε δεξιά και αριστερά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να γράψεις για τις 4 συστημικές. Ζωγραφίζουν στο ταμπλό.

ΕΥΔΑΠ: Η «ντροπή» του FTSE 25.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε σύγκριση με αυτά που βλέπουμε σε μετοχές άλλων κατασκευαστικών, η συγκεκριμένη έχει μείνει υπερβολικά πίσω.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες έκοψε μέρισμα και ενισχύθηκε και σήμερα κινείται με μικρό όγκο ακόμα πιο ψηλά. Με βάση τα θεμελιώδη έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει για να πούμε ότι η τιμή έγινε δίκαιη. Στα 8,88 ευρώ και στο +2,07%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με δυνατό όγκο στο ξεκίνημα και με ένα άνοδο.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δείχνει βιαστική και θέλει να πιάσει γρήγορα τα 2 ευρώ. Αυτό συμβαίνει όταν μετοχές που έχουν μείνει πίσω για αρκετά χρόνια, αποφασίσουν τα «δυνατά χέρια» να τις κινήσουν. Στα 1,95 ευρώ με άνοδο 4,28% και όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια. Οι market εντολές που μπήκαν ενεργοποίησαν τον μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας, όχι μία αλλά δύο φορές σε 7 λεπτά.

ΕΧΑΕ: Με καλή συμπεριφορά και σήμερα. Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι τζίροι είναι ανεβασμένοι και πως η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει εισροές.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Χθες βγήκαν αρκετά κομμάτια στους πωλητές και πιέστηκε η μετοχή. Για να δούμε πως θα πάει σήμερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Την στήριζαν με δύναμη οι insiders στα 0,50 ευρώ. Στα 0,58 ευρώ θα την κοιτάνε να υποαποδίδει;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μετά τη χθεσινή κίνηση και κυρίως μετά την άνοδο με χαμηλό όγκο, νομίζουμε πως θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα, αν συνεχίσει ανοδικά. Με όρεξη ξεκίνησε σήμερα και με την αποτίμηση στα 107 εκατ. ευρώ. Όταν γράφαμε και ξαναγράφαμε είχε τιμή αστεία, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης