Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση με πιθανές κινήσεις profit taking – Χαμηλούς όγκους αναμένουν οι αναλυτές

XA: Συσσώρευση με πιθανές κινήσεις profit taking – Χαμηλούς όγκους αναμένουν οι αναλυτές
Η αργία στις ΗΠΑ είναι πιθανό να επηρεάσει στη συναλλακτική δραστηριότητα και να την κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Ήσυχη συνεδρίαση περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές καθώς από τη μία η αργία στις ΗΠΑ είναι πιθανό να επηρεάσει στη συναλλακτική δραστηριότητα και να την κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ από την άλλη η απουσία σημαντικών ειδήσεων αναμένεται να δώσει σταθεροποιητικό άνοιγμα στην Ευρώπη.
Στο εσωτερικό, σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος με εύρος απόδοσης 4-4,5% και επίσης σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα οι κάτοχοι μετοχών του ΟΤΕ.
Αύριο οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα με το καθαρό μέρισμα να είναι στα 0,559 ευρώ προσαρμοσμένο με τις ίδιες μετοχές που κατέχει ο Οργανισμός.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το ενδιαφέρον στις τράπεζες και σε επιλεγμένες μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στην αγορά.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα ήσυχο άνοιγμα σήμερα παίρνοντας τάση από τη μικτή εικόνα των παραγώγων στην Ευρώπη λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι επίσης πιθανό να είναι αδύναμη λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Optima Bank

Περιμένουμε μία πιο ήσυχη συνεδρίαση στο Χ.Α. λόγω της αργίας στις ΗΠΑ σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και η ανεβασμένη επενδυτική ψυχολογία να διατηρηθούν. Οι όγκοι θα είναι χαμηλοί λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Beta
Τα νέα υψηλά μπορεί να βάλουν σε πειρασμό κάποιες κατοχυρώσεις κερδών, ενώ η αργία στις αμερικανικές αγορές πιθανότατα θα μειώσει τους όγκους συναλλαγών. Γι’ αυτό περιμένουμε μία συνεδρίαση συσσώρευσης με εναλλαγές στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Depolas
Κέρδη κατέγραψε και χθες ο ΓΔΧΑ με πρωταγωνιστή και πάλι τον τραπεζικό δείκτη , ο οποίος έκλεισε σε υψηλά 5ετίας. Από την άλλη, μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε για την τελευταία ότι η μεταποίηση Ιουνίου (ISM manufacturing PMI) κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 με εξαίρεση το δίμηνο της πανδημίας Απριλίου - Μαΐου του 2020. Το γεγονός αυτό εντείνει τις ανησυχίες μας για την πορεία των διεθνών αγορών. Ωστόσο, για σήμερα, με την αγορά των ΗΠΑ να παραμένει κλειστή και την μακροοικονομική ατζέντα να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν αναμένουμε ουσιαστική διαφοροποίηση στο ταμπλό.

Κύκλος
υποχώρησαν. Λόγω της ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, η Wall Street είναι σήμερα κλειστή. Ξεκινάει σήμερα η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο του Μυτιληναίου, έκδοση ύψους €500 εκ. Στις παρυφές των 1.300 μονάδων ο Γ.∆. με τις 1.280 μονάδες πλησιέστερη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης