Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βάζει στο στόχαστρο τις 1.300 μονάδες – Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βάζει στο στόχαστρο τις 1.300 μονάδες – Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο. Ο DAX είναι πάνω από τις 16.150 μονάδες και παρά τις εκτιμήσεις ή τις ανησυχίες για διόρθωση, δεν την κάνει. Μας αφήνει επομένως χώρο για να κινηθούμε καλύτερα και εμείς. Αυτό βλέπουμε στα πρώτα λεπτά, όπου οι αγοραστές ξεκίνησαν με όρεξη και με τοποθετήσεις και πάλι στις τράπεζες. Ο Γ.Δ. κοιτάζει τις 1.290 μονάδες αν και ο στόχος έχει μπει πιο ψηλά. Με άνοδο 0,78% ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, με 2% ο τραπεζικός. Τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά ξεκίνησαν με χαμηλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν όλες οι συστημικές όπως φαίνεται και στην πορεία του δείκτη. Άνω του 2% η άνοδος για Eurobank και Πειραιώς και λίγο χαμηλότερη για Alpha Bank και Εθνική.

ATTICA BANK: Μήνες τώρα «φώναζε» το ΒΝ για την Ellington και για το ότι δεν έβαλε λεφτά, αλλά για μία ακόμη φορά οι αρμόδιες αρχές πετούσαν χαρταετό. Πώς προστατεύονται τα συμφέροντα και η περιουσία των μικροεπενδυτών; Δε χρειάζεται μόνο ένας ξένος οίκος να μας αναβαθμίσει και να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Πρέπει να αναβαθμιστούμε και στις διαδικασίες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μεταξύ 4-4,5% ανακοινώθηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου που θα εκδώσει η εταιρεία. Από αύριο η δημόσια εγγραφή. Μεταξύ 300-500 εκατ. ευρώ θα αντλήσει και θα έχει 7 έτη διάρκεια. Το ομόλογο δίνει απόδοση καλύτερη από αυτή που μπορεί να πάρει ένας επενδυτής μέσω ομολόγων δημοσίου, ή προθεσμιακών καταθέσεων.

AEGEAN: Προς νέα ιστορικά υψηλά κοιτάζει η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Στα 5,20 ευρώ και έχει δώσει και το μέρισμα. Προφανώς και παραμένει χαμηλά, αφού οι προσδοκίες για την αγορά παραμένουν υψηλές.

INTRAKAT: Με δυνατό όγκο συναλλαγών και σήμερα, όπου δε βλέπουμε ιδιαίτερες συναλλαγές στα πρώτα λεπτά ακόμα και σε βαριά χαρτιά. Εδώ έχουν γίνει σε πέντε λεπτά πάνω από 30 χιλ. τεμάχια και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για παράδειγμα 78 τεμάχια. Στα 2,3250 ευρώ με άνοδο 1,09%.

ΕΥΑΘ: Είδαμε κίνηση την περασμένη βδομάδα, αλλά προφανώς και δε μας αρκεί. Θέλουμε συνέχεια και υπέρβαση των 4 ευρώ.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2022. Θα αναφέρουμε εταιρεία και καθαρό μέρισμα ανά μετοχή που θα λάβει ο μέτοχος που είχε την περασμένη Παρασκευή μετοχές και άρα απέκτησε δικαίωμα. Flexopack 0,1425 ευρώ ανά μετοχή, Βογιατζόγλου 0,14535 ευρώ ανά μετοχή, Profile 0,038 ευρώ ανά μετοχή, Πετρόπουλος 0,2463 ευρώ ανά μετοχή, προνόμιο Ξυλεμπορία 0,0152 ευρώ ανά μετοχή και Mediterra 0,03677 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση και στη συγκεκριμένη εταιρεία, η υποχώρηση των τιμών των πρώτων υλών έκανε τους πελάτες να μειώσουν τη ζήτηση προκειμένου να πάρουν καλύτερες τιμές. Έτσι ο τζίρος και τα κέρδη έχουν καθίσει λίγο στο πεντάμηνο. Τα κέρδη προ φόρων πάντως στους 5 μήνες είναι κοντά στα 24 εκατ. ευρώ. Κρατάμε επίσης το άνοιγμα που εξετάζει στον τουρισμό. Η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή.

ANEK: Συνεχίζει η πλευρά Ηλιόπουλου να διεκδικεί την εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης