Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ενισχυμένη η εγχώρια επενδυτική ψυχολογία – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω ομολογιακού

ΧΑ: Ενισχυμένη η εγχώρια επενδυτική ψυχολογία – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω ομολογιακού
Οι αναφορές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρέχουν στήριξη στο ελληνικό χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα
Μικτό αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με τους αναλυτές να περιμένουν τις ροές που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου.
Το πρώτο εξάμηνο κλείνει αύριο και μάλιστα εντυπωσιακά για το ελληνικό χρηματιστήριο, αφού με βάση το χθεσινό κλείσιμο ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 34%.
Για σήμερα από τη μία έχουμε τις δηλώσεις από τη FED για πιθανή συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων αλλά και ανακοινώσεις για ανώτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία.
Από την άλλη στο εσωτερικό οι αναφορές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρέχουν στήριξη στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι μετοχές της Fourlis διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1045 ευρώ ανά μετοχή καθαρό, όπως και της Έλτον ύψους 0,114 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.
Η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό της Μυτιληναίος το οποίο θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν μεικτό άνοιγμα καθώς οι αγορές κινούνται προς τη λήξη του πρώτου εξαμήνου και οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας, παράλληλα με τα ισχυρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα, υποστηριζόμενο από τις δηλώσεις του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα και όγκους συναλλαγών λόγω των ροών από την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου.

Βeta
Οι αναφορές και οι εκθέσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζουν την αισιοδοξία και μία ακόμη μέρα ανόδου στο Χ.Α.

Depolas
Ανοδικά επιχείρησε χθες ο ΓΔΧΑ συνεπικουρούμενος από την εικόνα των Ευρωπαϊκών μετοχών, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Οι κεντρικοί τραπεζίτες διεμήνυσαν χθες εκ νέου ότι οι αυξήσεις επιτοκίων δεν έχουν ολοκληρωθεί δείχνοντας προς υψηλότερα επίπεδα στην επόμενη συνεδρίαση τόσο για την FED όσο και για την ΕΚΤ. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα παρουσιάζονται περισσότερο από ανθεκτικά στην παρούσα φάση. Στο δια ταύτα, εκτιμούμε ότι η ανοδική ορμή των βασικών αγορών σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχει εν πολλοίς εξαντληθεί στην παρούσα φάση καθώς πλησιάζουμε στο κλείσιμο και του 2ου τριμήνου. Ήτοι, συνεχίζουμε την αμυντική στάση μας μέχρι νεωτέρας. Η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στα μεγέθη πληθωρισμού Ιουνίου σε Ισπανία, Γερμανία, ΗΠΑ (1ου τριμήνου), ενώ για την τελευταία θα έχουμε και το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Α΄τριμήνου (3η μέτρηση) παράλληλα με τα στοιχεία της αγοράς εργασίας (εβδομαδιαία) και κατοικίας (Μαΐου).

Κύκλος
Περισσότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που μεταξύ άλλων είναι πιθανό να περιλαμβάνει επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων, ακόμα και σε διαδοχικές συνεδριάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει από τη Σίντρα της Πορτογαλίας ο Τζέρομ Πάουελ προκαλώντας αναταράξεις στη Wall Street. Ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική αντίδραση, υπερβαίνοντας την πρώτη αντίσταση των 1239 μονάδων που μετατρέπεται στην πλησιέστερη στήριξη. Για να πείσει όμως για την ανοδική προοπτική του θα πρέπει να υπερβεί διαδοχικά τις αντιστάσεις των 1253 και 1261 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης