Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή): Καθυστερεί ο ελεγκτής για την ολοκλήρωση της πώλησης του Πόρτο Καρράς

Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή): Καθυστερεί ο ελεγκτής για την ολοκλήρωση της πώλησης του Πόρτο Καρράς
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση για είσοδο σε νέες δραστηριότητες
Σχετικά Άρθρα
Νέα καθυστέρηση καταγράφεται στο θέμα της ολοκλήρωσης της πώλησης του Πόρτο Καρράς, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση του ΒΝ, ο πρόεδρος της Τεχνικής Ολυμπιακής, Γεώργιος Στέγγος.
Ο κ. Στέγγος σημείωσε πως με την KPMG, τρίτο και τελευταίο ανεξάρτητο ελεγκτή, έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, και «ανταλλάσσουμε στοιχεία που μας ζητάει, αλλά έχουμε διαφωνία στο χρόνο, καθώς είναι πιεσμένοι και από άλλα μάλλον θέματα και έτσι δεν έχει ξεκινήσει γι΄ αυτούς να μετράει ο χρόνος, για εμάς όμως έχει αρχίσει. Επιτρέψτε μου να πω πως ‘’τρωγόμαστε’’ για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο κ. Στέγγος.
Τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί έχουν δοθεί από τη μεριά της Τεχνικής Ολυμπιακής στο σύνολό τους, αλλά υπάρχει μικρή κωλυσιεργία από τον αγοραστή. Έχει στείλει διαβήματα προς αυτόν η εταιρεία είπε ο κ.Στέγγος, ώστε να προσκομίσει τα έγγραφα, τα οποία έχουν να κάνουν με τις δικές του διαφωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα από την πλευρά του αγοραστή, δεν υπάρχει καθυστέρηση λόγω αδιαφορίας αλλά λόγω γραφειοκρατίας.
Όπως ανέφεραν πηγές από την πλευρά Σαββίδη, όντως η ΚPMG καθυστερεί, ενώ από την πλευρά της έχουν ζητηθεί και έγγραφα που δεν τα βρίσκει στο αρχείο που παρέλαβε από τον πωλητή.
Σε κάθε περίπτωση θέλει να κλείσει και η πλευρά Σαββίδη όσο πιο γρήγορα γίνεται η ολοκλήρωση της πώλησης.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης η οποία είχε απαρτία 70,29% εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού και πλέον μπορεί να ασχοληθεί με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με συλλογή, επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων αλλά και να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ατμό και κλιματισμό.

Όπως είπε ο κ.Στέγγος «επεκτείνουμε σε καινούριες δραστηριότητες, καθώς έχουμε κάτι που είμαστε σε συζήτηση χωρίς να έχουμε κάτι ανακοινώσουμε.
Προσπαθούμε να αναπτύξουμε δραστηριότητα στη βιώσιμη ενέργεια. Το είχαμε θέσει στις προτεραιότητες που είχαμε ανακοινώσει πριν δύο χρόνια».
Αναφορικά με την απαίτηση που έχει από το δημόσιο της Ρουμανίας, αναφέρθηκε πως μέχρι 10 Ιουλίου εκτιμάται πως θα έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου η εκτίμηση είναι πως είναι εφικτό να γίνει και αμέσως μετά ο τελικός λογαριασμός του έργου.
Υπάρχει η διαιτησία καθώς το δημόσιο κάνει συνεχείς αναβολές, και κωλυσιεργεί για να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο και να μην πληρώσει.

Είναι όμως η τελευταία παράταση που έδωσε η εταιρεία για να οριστικοποιήσει το λογαριασμό και να πληρώσει, αλλιώς θα γίνει ενεργοποίηση της διαιτησίας.
Εκτίμηση είναι πως μπορεί να εισπράξει 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά στα βιβλία η απαίτηση είναι στις 500 χιλ. ευρώ, άρα το υπόλοιπο θα είναι έκτακτο κέρδος, όταν εισπραχθεί.
Στην κατασκευαστική δραστηριότητα δε θα αναλάβει νέα έργα και επανέλαβε η διοίκηση πως δεν υπάρχουν χέρια και τα υλικά είναι ακριβά άρα δεν ξέρει αν μπορεί να βγάλει κέρδος.
Αναφορικά με τη βίλα στο Ψυχικό 31/7 αποχωρεί ο ενοικιαστής και θα γίνει ανακαίνιση ώστε να αυξηθεί η τιμή πώλησης.
Για τη Μαρίνα Σάμου ζητάει μέσω διαιτησίας και νέα μείωση τιμήματος.
Τέλος στη Mount Street αγόρασε το άλλο 50% γιατί η International Mount Street αποφάσισε να σταματήσει δραστηριότητα στην Ευρώπη.
Έχει συμφωνία συνεργασίας, αλλά έχει και η ίδια την τεχνογνωσία για να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους 580 εκατ. ευρώ, το οποίο θέλει να αυξήσει στο μέλλον.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης