Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο Τιτάν και ΕΛΠΕ λόγω μερισμάτων

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο Τιτάν και ΕΛΠΕ λόγω μερισμάτων
Δεν αποκλείεται διατήρηση της μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη νέα κυβέρνηση, ενώ και τα κέρδη είναι σημαντικά για ένα αυξημένο αριθμό μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένη αναφέρουν οι αναλυτές πως είναι η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό και αναμένουν πως η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να ακολουθήσει.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται διατήρηση της μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη νέα κυβέρνηση, ενώ και τα κέρδη είναι σημαντικά για ένα αυξημένο αριθμό μετοχών.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να βάλουν κάποιες μετοχές στο επίκεντρο.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τράπεζα Πειραιώς μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 1,6%, είτε μέσα από την αγορά ή μέσω του ΤΧΣ το οποίο κατέχει 27%. Η διοίκηση ανέφερε πως στοχεύει στη διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023 εφόσον λάβει έγκριση. Η διοίκηση επίσης ανέφερε πως θα επιτευχθούν νωρίτερα οι στόχοι του επιχειρηματικού πλάνου με βάση την πορεία του πρώτου εξαμήνου 2023. 
Οι αποκοπές μερισμάτων εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζονται και σήμερα.
Οι μετοχές της Τιτάν διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή όπως και των ΕΛΠΕ ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αποτελεί τελικό μέρισμα.

Eurobank Equities
Σήμερα τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν ήπια ανοδικό άνοιγμα με την τοπική αγορά να προσπαθήσει πιθανότατα να ακολουθήσει την τάση, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη νέα Κυβέρνηση.

Optima Bank
Περιμένουμε θετική δυναμική στη σημερινή συνεδρίαση με τις αποκοπές μερισμάτων να επηρεάζουν την πορεία του Γενικού Δείκτη. Τράπεζα Πειραιώς, HelleniQ Energy και Τιτάν θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα να συνεχιστεί, με κάποιες περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να είναι πιθανές.

Beta
Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό θα οδηγήσει σε μία ακόμη ήπια ανοδική συνεδρίαση.

Depolas
Επικράτηση των αγοραστών καταγράφηκε εν τέλει χθες στους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες, ενώ παρόμοια ήταν και η συνεδρίαση στο ΧΑ. Από την άλλη, σημαντικά κέρδη είδαν οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία. Ωστόσο, νέα επεισόδια γράφονται σχετικά με την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας, με την πρώτη να αναζητεί τρόπους αύξησης των εμποδίων για εξαγωγές τσιπ τεχνητής νοημοσύνης προς την τελευταία, σύμφωνα με διαρροές πληροφοριών. Στο εσωτερικό, η στάση αναμονής των αγοραστών σε συνδυασμό με τις αποκοπές μερισμάτων δεικτοβαρών τίτλων, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα (Τιτάν, ΕΛΠΕ), έχουν καθηλώσει τον ΓΔΧΑ στην παρούσα φάση. Κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη τάση θα είναι οι επόμενες ημέρες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον πληθωρισμό Ιουνίου της Ιταλίας, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και τα αποθέματα χονδρικής Μαΐου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στα τεστ αντοχής των αμερικανικών τράπεζων που θα αποκαλύψει σήμερα το απόγευμα η FED, ενώ ενδεχομένως να προκύψουν νέες πληροφορίες από το forum στην Πορτογαλία, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων Λαγκάρντ και Πάουελ.

Κύκλος
Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας προχωρεί σήμερα ο Ο∆∆ΗΧ. Κατά την τεχνική ανάλυση, αν ο Γ.∆. αποτύχει να κινηθεί προς τη ζώνη 1.239-1.252 μονάδων είναι πιθανό να οπισθοχωρήσει και να κινηθεί προς τις επόμενες στηρίξεις των 1.213 μονάδων και ενδεχομένως των 1.170 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης