Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά πάνω παρά τις κινήσεις profit taking – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν σήμερα

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά πάνω παρά τις κινήσεις profit taking – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν σήμερα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πλάκα έχει η αγορά μας… Περιμένουν όλοι να πέσει, για να αγοράσουν και βέβαια η αγορά δεν πέφτει. Θα τους βάλει πρώτα μέσα και μετά θα πέσει. Και κάθε μέρα αναβάλουν τις αγορές και οι μετοχές πάνε όλο και πιο ψηλά. Εμείς εστιάζουμε σε αυτούς που έχουν επενδύσει μακροπρόθεσμα και όχι σε όσους κυνηγάνε μετοχές για να γίνουν πλούσιοι σε μερικές μέρες.

Άλλη μία ανοδική συνεδρίαση είχαμε σήμερα, την έβδομη κατά σειρά, ενώ το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού ήταν θετικό και επομένως υποστηρικτικό. Έτσι απορροφήθηκαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και οι μετοχές πήγαν λίγο πιο πάνω. Καλός και ο τζίρος και θα λέγαμε πως ενισχύθηκε στο ανοδικό γύρισμα της αγοράς, ενώ όταν υποχωρούσε (στο -0,49% το υψηλότερο ποσοστό απωλειών σήμερα), ο τζίρος είχε παγώσει. Ήπιες κινήσεις στα βαριά και ξεχώρισαν πάλι κάποια μικρομεσαία. Όχι πολλά αλλά πάλι υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον.

AEGEAN: Από νωρίς με όγκο και έκανε υψηλές συναλλαγές τελικά σήμερα. Καλή η άνοδος και φυσικά νέα ιστορικά υψηλά. Στα 10,20 ευρώ και στο +2,20% με όγκο 507 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 919 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Δεν καταλαβαίνει τίποτα η μετοχή. Και εδώ είχαμε σήμερα νέα ιστορικά υψηλά. Στα 24,20 ευρώ και στο +0,17% με υψηλό ημέρας στα 24,54 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τι να πούμε για τη συγκεκριμένη! Νέα ιστορικά υψηλά και από αυτήν αφού έκλεισε στα 31,30 ευρώ και στο +1,29%.

ΟΛΠ: Με τέτοιο τίμημα στο λιμάνι του Ηρακλείου, που δεν έχει ούτε τα κέρδη του, ούτε τις εγκαταστάσεις του, ούτε τις προοπτικές του και οι επενδυτές αδιαφόρησαν σήμερα χαρακτηριστικά. Στα 20,20 ευρώ και στο +1,10%.

ΕΥΔΑΠ: Άντε να δούμε πότε θα κινηθεί αυτό το χαρτί. Αλλά και γιατί να πάει πάνω; Μήπως και γίνεται κάποια προσπάθεια από τη διοίκηση που να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών;

AUSTRIACARD: Το παίξιμο της μετοχής είναι καλό. Δίνει ευκαιρίες εισόδου, αλλά και σε κάνει να ανησυχείς για κάποια ώρα, μέχρι να βγει ο αγοραστής και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στα 15,20 ευρώ έκλεισε με άνοδο 7,04% και όγκο 22 χιλ. τεμάχια.


ΑΔΜΗΕ: Αργοκίνητο καράβι… Στα 2,05 ευρώ και είναι υψηλό 12 μηνών. Πριν από δύο χρόνια βέβαια ήταν πάνω από τα 2,50 ευρώ.

INTRACOM: Ξεχώρισε σήμερα, λόγω ανόδου αλλά κυρίως λόγω όγκου συναλλαγών. Δυνατό μάζεμα στη μετοχή και άντε να τελειώσει ο πωλητής και να αναπνεύσει. Πόσα να μένουν ακόμα; Στα 2,10 ευρώ με άνοδο 3,70% και όγκο 517 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το σενάριο όπως βλέπουμε και στο ταμπλό μάλλον ισχύει και κάποιοι κάνουν front running. Ο Δ.Κούτρας παζαρεύει ξανά την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία και το ταμπλό δείχνει πως η τιμή δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Διαγραμματικά έχουμε άλλο ένα γράφημα που με καλό κλίμα μπορεί να πάρει φωτιά. Στα 0,93 ευρώ και στο +10,71% με όγκο 101 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 14,7 εκατ. ευρώ.

ΜΑΘΙΟΣ: Ο κ.Μιχαηλίδης ανακοινώθηκε πως το ποσοστό του ξεπέρασε το 5% επί του συνόλου. Η μετοχή έχει κάνει τρομερή κίνηση και πλησιάζει το 1 ευρώ με άνω του 40% άνοδο από την αρχή του έτους. Το θέμα εδώ είναι πως το όνομα του νέου μετόχου έρχεται από παλιά και από μία άλλη εισηγμένη, την Καλπίνης-Σίμος, ή αλλιώς Έλαστρον όπως λέγεται σήμερα. Είχε μάλιστα προκαλέσει γενική συνέλευση και είχε κάνει καταγγελίες για εταιρείες σφραγίδες.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες κάποιοι γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν. Και σου λένε «δεν μπορεί να κάνουν κίνηση αυτά που τόσα χρόνια ήταν στο περιθώριο. Σιγά μην τα ανακαλύψουν και αφού δεν ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες» και άλλα τέτοια παλαβά. Δεν πειράζει παιδιά, εσείς πιο ψηλά θα τα ανακαλύψετε…

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πάντως, αν κάποια μπορεί να παίξει το στόρι της ανάπτυξης είναι η συγκεκριμένη. Ο κλάδος πέρασε πολλά και συνεχίσει να περνάει. Η συγκεκριμένη έμεινε όρθια και η διοίκηση είναι προσεκτική και τα έχει πάει καλά. Με αυξημένο και σήμερα όγκο και είναι σα να θέλει να μας πει κάτι η μετοχή. Για να μας πει περισσότερα θα πρέπει να πάει πάνω από 1,35 ευρώ. Στα 1,18 ευρώ και στο +5,36% με 29 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Αθόρυβη η μετοχή. Έσπασε τη συσσώρευση τον περασμένο Φλεβάρη και μπορεί να ανοίξει περισσότερο και να δούμε άλλα νούμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης