Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – Ανεβασμένη η επενδυτική ψυχολογία

XA: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – Ανεβασμένη η επενδυτική ψυχολογία
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, βλέπουν ωστόσο πως οι επενδυτική ψυχολογία παραμένει ενισχυμένη
Σχετικά Άρθρα
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει καταγράψει μία θεαματική πορεία δημιουργώντας κέρδη 35,7% από την αρχή του έτους, ενώ έχει και ένα σερί 5 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.
Η Fitch δεν προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε αλλαγή της εκτίμησης για την ελληνική οικονομία, ούτε αναβάθμισε τις προοπτικές που περίμεναν οι αναλυτές. 
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, βλέπουν ωστόσο πως οι επενδυτική ψυχολογία παραμένει ενισχυμένη με νέο χρήμα να εισέρχεται στην αγορά. Επομένως δεν αποκλείουν συνέχιση της καλής πορείας με το βλέμμα ωστόσο και στις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες δείχνουν σταθεροποιητικό ξεκίνημα.
Σημειώνεται πως είναι περίοδος γενικών συνελεύσεων και αποκοπής μερισμάτων και οι επενδυτές αξιολογούν τα όσα αναφέρουν οι διοικήσεις.
Η δημόσια πρόταση της Intracom στην Κλουκίνας-Λάππας στο 1 ευρώ ανά μετοχή ανακοινώθηκε, αλλά η εταιρεία δεν προτίθεται να αγοράζει μετοχές μέσω του Χ.Α. όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ούτε θα επιδιώξει την έξοδο της μετοχής από το χρηματιστήριο. 

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται πως θα ανοίξει με ήπιες απώλειες μετά και το πρόσφατο ανοδικό σερί αλλά και της πορείας των ευρωπαϊκών παραγώγων.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές σήμερα. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την ανακοίνωση της Fitch δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών εγχώριων ειδήσεων αυτή την εβδομάδα, περιμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικά αισιόδοξοι ενόψει της ανακοίνωσης των αποφάσεων για τα επιτόκια.

Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και η ανεβασμένη επενδυτική ψυχολογία να διατηρηθούν.

Beta
Η εναλλαγή μετοχών θα συνεχιστεί, ωστόσο σημειώνουμε πως τα βαριά χαρτιά είναι σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα τα περισσότερα και ίσως βάλουν τους επενδυτές στον πειρασμό να κατοχυρώσουν τα πρόσφατα κέρδη τους. Επομένως περιμένουμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Κύκλος
Την Τρίτη ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Μαΐου και την Παρασκευή στην ευρωζώνη. Την Τετάρτη η Federal αποφασίζει για τα παρεμβατικά της επιτόκια που είναι πιθανό να παραμείνουν αμετάβλητα, ενώ την Πέμπτη η ΕΚΤ αποφασίζει πιθανότατα άλλη μια αύξηση κατά 25 μ.β. Την Παρασκευή τέλος λήγουν τα ΣΜΕ σε μετοχές και παράγωγα του Ιουνίου. Στο εύρος 1.230-1.240 (πλησιέστερη στήριξη) και 1268 (πλησιέστερη αντίσταση) συνεχίζει να παραμένει ο Γ.∆.

Depolas
Με νέο υψηλότερο επίπεδο τιμών τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ, ενώ και ο τζίρος παραμένει αυξημένος. Διεθνώς, η εικόνα ήταν σταθεροποιητική εν αναμονή και των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα (FED_Τετάρτη και EKT_Πέμπτη), οι οποίες αναμφισβήτητα θα έχουν και την μεγαλύτερη βαρύτητα στην βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών. Αύριο, ωστόσο, θα ανακοινωθούν και τα μεγέθη του πληθωρισμού Μαΐου των ΗΠΑ, αλλά και της Γερμανίας το πρωί. Στο εσωτερικό, υπενθυμίζουμε ότι έχουμε την εκπνοή των παραγωγών την Παρασκευή, αλλά και την ολοκλήρωση της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των μετοχικών δεικτών του ΧΑ. Σε αυτό το πλαίσιο ενδέχεται να δούμε αύξηση της μεταβλητότητας, ενώ τοποθετούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών του ΓΔΧΑ για τις επόμενες ημέρες μεταξύ των 1290 και 1210 μονάδων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την νέα επισκόπηση του Bloomberg το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,6% φέτος και 1,0% / 1,7% το 2024 / 2025, ενώ η πιθανότητα ύφεσης εκτιμάται στο 40%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης