Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στα 27,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Jumbo η Alpha Finance - Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη

Στα 27,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Jumbo η Alpha Finance - Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη
Περιμένει συνολικό μέρισμα 1,50 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή του Jumbo, στα €27,30 από €18,40 προχωρά η Alpha Finance, διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές του ομίλου που πηγάζουν από την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών.
Οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η αναμενόμενη ισχυρή δυναμική του ελληνικού τουρισμού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο της εγχώριας κατανάλωσης, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, η δυναμική παρουσία του ομίλου στο εξωτερικό και κυρίως στη Ρουμανία, όπου η διοίκηση σχεδιάζει την ανάπτυξη 9 επιπλέον πολυκαταστημάτων εντός της επόμενης 4ετίας, αναμένεται να παράσχει επιπλέον ώθηση, τόσο στις πωλήσεις (λόγω της αναμενόμενης ισχυρής αναπτυξιακής πορείας της Βαλκανικής χώρας τα επόμενα χρόνια) όσο και στα περιθώρια κερδοφορίας. 

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι αναλυτές της Alpha Finance προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τον κύκλο εργασιών του ομίλου, «βλέποντας» αύξηση του μεγέθους στα €1.097 εκατ. για φέτος (+15,6% σε ετήσια βάση έναντι πρόβλεψης της εταιρείας για +15%), ενώ σε βάθος 3ετίας, οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν στα €1.234 εκατ. 
Όσον αφορά στη λειτουργική κερδοφορία, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η κατακόρυφη πτώση του μεταφορικού κόστους το τελευταίο 6μηνο, σε συνδυασμό με την απόφαση της διοίκησης για πλήρη αποπληρωμή του δανεισμού της ύψους περίπου €200 εκατ. εντός του έτους (εν μέσω ενός περιβάλλοντος κλιμακούμενων αυξήσεων στα επιτόκια) θα οδηγήσει σε διατήρηση των υψηλών περιθωρίων και κατά τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις 
για την κερδοφορία του ομίλου, τόσο για το 2023 όσο και για την επόμενη 4ετία. Συγκεκριμένα, για το 2023 βλέπει προσαρμοσμένα (για λειτουργικές μισθώσεις) ΚΠΤΦΑ ύψους €388 εκατ. και καθαρά κέρδη €297 εκατ.
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αυξημένες ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες που θα εμφανίσει ο όμιλος για το τρέχον έτος θα οδηγήσουν την διοίκηση να αναγγείλει νέο μέρισμα ύψους περίπου €45- 50εκ το δ’ τρίμηνο του 2023 (αντιπροσωπεύοντας συνολικό μέρισμα ανά μετοχή €1,5 έναντι €1,16 εξαγγελθέντος).

Για την επόμενη 4ετία, η Alpha Finance προβλέπει ότι η κερδοφορία του Jumbo θα αυξάνεται σταδιακά, με τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDΑνα ξεπερνούν τα €430 εκατ. το 2026, ενώ τα καθαρά κέρδη από το 2025 κιόλας θα βρεθούν πάνω από τα €330 εκατ.
Τέλος, σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας, με βάση τις αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την φετινή κερδοφορία, διαπραγματεύεται περίπου στο ίδιο επίπεδο σε όρους EV/EBITDA σε σχέση με τον μέσο όρο της κατά την τελευταία 5ετια. Ο μέσος όρος αυτός, ωστόσο, καλύπτει μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από σοβαρές εξωγενείς στρεβλώσεις για τον όμιλο (πανδημία, έντονες αυξήσεις μεταφορικού κόστους, πληθωρισμός, κ.λπ.) και δεν είναι, πιθανώς,
αντιπροσωπευτικός των μελλοντικών θετικών μακροοικονομικών προοπτικών, όπως προβλέπονται από διεθνείς οργανισμούς (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης