Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης ο Γ.Δ. αλλά και τοποθετήσεις στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης ο Γ.Δ. αλλά και τοποθετήσεις στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη αυτοδυναμία και αυτό βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία λένε οι αναλυτές. Από την άλλη οι προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη είναι καλές και υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις. Σήμερα το βράδυ έχουμε Fitch, η οποία έχει τις προοπτικές σταθερές και την αξιολόγηση μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική. Το λογικό είναι να μας αναβαθμίσει τις προοπτικές σε θετικές και να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών της. Με καλό τζίρο ξεκίνησε η συνεδρίαση και επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές. Σταθεροποιητικά και γύρω από το χθεσινό κλείσιμο ο Γ.Δ. και με λίγο καλύτερη κίνηση ο τραπεζικός. Καλές κινήσεις από μικρομεσαία στα πρώτα λεπτά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Περιορισμένες κινήσεις στα πρώτα λεπτά. Υποχωρεί λίγο η Μυτιληναίος και η Motor Oil, ενισχύεται η Alpha Bank, και η Eurobank.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πάει να γράψει υψηλό 16 μηνών, αν και δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς. Έχει μείνει απελπιστικά πίσω η μετοχή. Πρώτος στόχος τα 2 ευρώ, αλλά πιστεύουμε πως ο λογικός στόχος είναι στα 2,5 ευρώ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα… παιδιά θέλουν να ενισχυθεί η αποτίμηση, γιατί εδώ και καιρό δείχνουν πως δε θέλουν.

REVOIL: Διαγραμματικά είναι έτοιμη. Το χρωστάει στον εαυτό της μετά από τόσα χρόνια χρηματιστηριακής «πείνας» να σπάσει και να πάει υψηλότερα. Τώρα που το κλίμα είναι καλό, τώρα που έδωσε μέρισμα μετά από χρόνια, τώρα που τα κέρδη είναι στα ύψη. Τι άλλο να θέλει για να ανέβει μία μετοχή. Και το περιθώριο ανόδου δεν είναι αμελητέο.

ΕΥΑΘ: Απίστευτη η φθήνια της και ο κόσμος κοιτάζει τις ίδιες και τις ίδιες. Τουλάχιστον 1 ευρώ πιο πάνω έπρεπε να ήταν και με αυτά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε για το 2022. Η ενεργειακή κρίση έχει υποχωρήσει, το ταμείο είναι γεμάτο και πρέπει και η μετοχή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Για να δούμε, θα τη σπάσει τη συσσώρευση;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πριν ένα μήνα ήταν στα 2 ευρώ και σήμερα στα 2,50 ευρώ. Δυνατή η απόδοση και θα λέγαμε πως βοήθησε η παρουσίαση της διοίκησης, αν και θα μπορούσε να είχε ενθουσιάσει και περισσότερο. Με υψηλό όγκο 54 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύεται 5,5%. Πάλι βγαίνουν πολλά χαρτιά, αλλά όπως γράψαμε και χθες όσο δυναμώνουν τα χαρτοφυλάκια κινδυνεύουν να τη δουν πάνω από τα 2,5 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μη νομίζετε ότι και εδώ την ήθελαν πάνω τη μετοχή, αλλά τους ξέφυγε. Βοήθησε η χθεσινή έκθεση και το γενικότερο κλίμα. Στα 4,73 ευρώ και αν βάλουμε και το υπόλοιπο του μερίσματος πάμε πάνω από τα 4,90 ευρώ.

TRASTOR: 828 χιλ. νέες μετοχές θα λάβουν δωρεάν τα στελέχη της εταιρείας, προφανώς για το έργο τους.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Άλλη μία μετοχή που έχει μείνει πίσω και σήμερα ξεκίνησε με όρεξη και ενισχύεται 5%. Προσέχουμε και εδώ τον όγκο γιατί υπάρχει γνωστός πωλητής που μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι. Δεν ξέρουμε τις προθέσεις του.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εκείνη τη δημόσια πρόταση θα τη δημοσιεύσει η Intracom;

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Επιτέλους ενεργοποίηση insider στη μετοχή! Αγόρασε 8.000 μετοχές. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης