Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στα ύψη η επενδυτική ψυχολογία λόγω δημοσκοπήσεων και εταιρικών κερδών – Το βλέμμα στη Fitch

ΧΑ: Στα ύψη η επενδυτική ψυχολογία λόγω δημοσκοπήσεων και εταιρικών κερδών – Το βλέμμα στη Fitch
Στο ΧΑ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με τους επενδυτές να αναζητούν φρέσκιες ιδέες
Σχετικά Άρθρα

Στη Fitch θα είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα, καθώς το βράδυ δημοσιεύει την αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας.
Οι αναλυτές δεν περιμένουν αναβάθμιση αλλά είναι πιθανό να δούμε αναθεώρηση στις προοπτικές από σταθερές σε θετικές. Υπενθυμίζεται πως η σημερινή αξιολόγηση του οίκου είναι μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική (ΒΒ+).
Το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού παραμένει καλό με τους αναλυτές να περιμένουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα, λόγω της εικόνας των ευρωπαϊκών παραγώγων.
Στο ΧΑ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με τους επενδυτές να αναζητούν φρέσκιες ιδέες, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκεί που τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά.
Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δείχνουν πλειοψηφία για το πρώτο κόμμα, ενώ αναλυτές σημειώνουν τις καλές προοπτικές κερδοφορίας για το 2023 που στηρίζουν τις αποτιμήσεις και την επενδυτική ψυχολογία.
Οι μετοχές της Entersoft διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,095 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδηλώνουν ήπια θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές προσανατολίζονται σε μία στάση υπέρ της ανάληψης κινδύνου ενόψει του τέλους της πολιτικής σύσφιξης από τη FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει σήμερα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, περιμένοντας την ανακοίνωση της Fitch και με την Aegean, Tέρνα Ενεργειακή και Entersoft να είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Η Fitch θα ανακοινώσει σήμερα την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας το βράδυ (ΒΒ+, σταθερές προοπτικές) με τους επενδυτές να περιμένουν μία αναφορά σχετικά με μία πιθανή αναβάθμιση στο εγγύς μέλλον. Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση, η ψυχολογία είναι ενισχυμένη μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν απόλυτη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα και τις προοπτικές των κερδών για το 2023.

Depolas
Θετική φαίνεται ότι θα είναι και η τρέχουσα εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ εν αναμονή και της αξιολόγησης από τον οίκο Fitch σήμερα το βράδυ. Παράλληλα, υποστηρικτικό παραμένει ακόμα το κλίμα στο εξωτερικό, αν και ο κίνδυνος ύφεσης δεν έχει μειωθεί κατά την εκτίμησή μας, όπως άλλωστε έδειξαν και τα χθεσινά στοιχεία για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Ευρωζώνης (-0,1% σε τριμηνιαία βάση). Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως τον εγχώριο πληθωρισμό Μαΐου με αποτέλεσμα ενδεχομένως να συνεχιστεί η πλαγιοανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών. Πιθανό ανοδικό όριο του ΓΔΧΑ για τις επόμενες 2 συνεδριάσεις αποτελούν οι 1280 μονάδες καθώς εκτιμούμε ότι έχει σχεδόν προεξοφληθεί η πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας από την Fitch σε θετικές από σταθερές.

Κύκλος
Στις 12μ.μ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία του πληθωρισμού για το Μάιο και για τη βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου. Αργά το βράδυ, η Fitch ανακοινώνει την ετυμηγορία της για την ελληνική οικονομία (στο ΒΒ+, μια βαθμίδα από το επενδυτικά αξιόχρεο). Με γκολ στο «τελευταίο λεπτό της παράτασης» οι αγοραστές πέτυχαν ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα. Η τοπική κορυφή των 1.236-1.240 μονάδων
αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη, ενώ η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση παραμένει στις 1.268 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης