Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Υπερπουλημένα τα Πλαστικά Θράκης λέει η Eurobank Equities – Στα 8,5 ευρώ η δίκαιη τιμή

Υπερπουλημένα τα Πλαστικά Θράκης λέει η Eurobank Equities – Στα 8,5 ευρώ η δίκαιη τιμή
Η τρέχουσα τιμή αναφέρεται στην έκθεση πως αντικατοπτρίζει μια μάλλον απαισιόδοξη στάση για τον όμιλο, ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σταθερό ιστορικό αποδόσεων
Σχετικά Άρθρα
Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τα Πλαστικά Θράκης, αναφέρει σε ανάλυσή της η Eurobank Equities καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν λόγω της χαμηλής ζήτησης σε όλη την Ευρώπη και πωλήσεις όπως και κέρδη ομαλοποιήθηκαν λόγω της ζήτησης για προϊόντα προσωπικής φροντίδας (Covid) μετά την προσωρινή ώθηση που είχαν την περίοδο 2020-22, ενώ παράλληλα επηρεάστηκαν και από τις τιμές των πρώτων υλών.
Ο υγιής ισολογισμός και το χαμηλότερο επενδυτικό κονδύλι θα οδηγήσουν σε αύξηση των ταμειακών αποδόσεων, υποστηρίζει η Eurobank Equities.
Η ισχυρή συσσώρευση μετρητών κατά τη διάρκεια του 2020-21, η οποία ενισχύθηκε από τη ζήτηση που σχετίζεται με το COVID, βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τη μόχλευση, διατηρώντας παράλληλα την προαιρετικότητα όσον αφορά τις αποδόσεις των μετόχων και τις επενδύσεις.
Μετά τα περίπου 97 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν το 2020-22, αναμένει ότι ο φάκελος «επενδύσεις» θα έχει τάση μείωσης (30 εκατ. ευρώ το 2023 και 20-25 εκατ. ευρώ το 2024-25) τα επόμενα χρόνια.
Πιστεύει ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία των μετόχων στο μέλλον σε συγχρονισμό με την αύξηση της υποκείμενης κερδοφορίας.
Επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις της υιοθετώντας ένα ελαφρώς υψηλότερο WACC (9,3% από 9% προηγουμένως) λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής. Καταλήγει σε ένα εύρος αποτίμησης μεταξύ 320 εκατ. ευρώ και 440 εκατ. ευρώ, με την εσωτερική αξία να είναι στα 8,5 ευρώ/μετοχή, υποδεικνύοντας αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, παρά τις συντηρητικές εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.
Η τρέχουσα τιμή αναφέρεται στην έκθεση πως αντικατοπτρίζει μια μάλλον απαισιόδοξη στάση για τον όμιλο, ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σταθερό ιστορικό αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης