Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Η Alpha Bank στο επίκεντρο

XA: Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Η Alpha Bank στο επίκεντρο
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω των ανησυχιών για την πορεία των επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει εντυπωσιακή κίνηση το τελευταίο διάστημα λόγω των πολύ καλών επιχειρηματικών εξελίξεων στο εσωτερικό, τους φιλόδοξους στόχους των διοικήσεων των εισηγμένων και των εταιρικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται. Η προοπτική επενδυτικής βαθμίδας και αυτοδυναμίας στις εκλογές συνεχίζουν να φέρνουν τοποθετήσεις στις ελληνικές μετοχές.
Η Alpha Bank έθεσε χθες φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2025 με κέρδη ανά μετοχή πάνω από 0,30 ευρώ και θα παραμείνει στο επίκεντρο.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω των ανησυχιών για την πορεία των επιτοκίων.
Η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να ακολουθήσει καθώς από χθες φάνηκε πως υπήρχαν σημαντικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, επομένως μία στάση για ανάσες και συσσώρευση δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Οι γενικές συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες δίνουν μία εικόνα της πορείας των εταιρειών, όπως η χθεσινή του ΟΤΕ με τον κ.Τσαμάζ να αναφέρει ότι ο πόλεμος των τιμών μπορεί να επηρεάσει τις επενδύσεις, ή τον κ.Βαρδινογιάννη της Motor Oil ο οποίος σημείωσε πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη αλλά απρόσμενα κέρδη.
Οι μετοχές της Premia AEEAΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές είναι ανήσυχοι λόγω των προοπτικών των επιτοκίων ενώ και οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες σε Ευρώπη και Κίνα επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Piraeus Securities
Λόγω της επιφυλακτικής επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό και το πρόσφατο εγχώριο ράλι, θα περιμέναμε μία συσσώρευση στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα, με την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Περιμένουμε από τους επενδυτές να αντλήσουν λίγη ρευστότητα καθώς τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να βάλουν τους επενδυτές στον πειρασμό να κλειδώσουν μέρος των κερδών τους.

Κύκλος
Η Premia διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα χρήσης των 0,02 ευρώ/μετοχή. Ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική του πορεία αλλά με ηπιότερους ρυθμούς. Η τοπική κορυφή των 1.236-1.240 μονάδων αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη και είναι πιθανή η δοκιμασία της, ενδεχομένως και στο εγγύς μέλλον. Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση παραμένει στις 1.268 μονάδες.

Depolas
Σε θετικό έδαφος έκλεισε και χθες ο ΓΔΧΑ με την στήριξη των τραπεζών και κυρίως της Άλφα, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τις μεγαλύτερες απώλειες για περισσότερο από ένα μήνα κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι αυξήσεις επιτοκίων. Αυτό γιατί η κεντρική τράπεζα του Καναδά αύξησε χθες τα επιτόκια και αποτελεί την 2η κεντρική τράπεζα που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια τις τελευταίες μέρες μετά την Αυστραλία, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα στοιχήματα υπέρ μια αύξησης από την FED την επόμενη εβδομάδα. Στο εσωτερικό ικανοποιητική αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ Α΄ τριμήνου καταγράφηκε χθες υποστηρίζοντας τις περισσότερες εκτιμήσεις που μιλούν για ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του 2% για το 2023. Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε το ανώτερο εκτιμώμενο εύρος τιμών των 1250 μονάδων στην παρούσα φάση, αν και υπενθυμίζουμε ότι αυτό το επίπεδο υπολογίζεται μετά τις αποκοπές μερισμάτων/επιστροφών δεικτοβαρών εισηγμένων του Ιουνίου. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την τελική μέτρηση του ΑΕΠ Α΄ τριμήνου τη Ευρωζώνης, τα επικαιροποιημένα στοιχεία από την αγορά εργασίας και τα αποθέματα χονδρικής Απριλίου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης