Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στα αποτελέσματα α’ τριμήνου

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στα αποτελέσματα α’ τριμήνου
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα, της Τέρνα Ενεργειακής φαίνεται πως είναι λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις και της Lamda κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σχετικά Άρθρα
Στις ΗΠΑ επήλθε συμφωνία για το ανώτατο ύψος του χρέους, δείχνοντας για άλλη μία φορά πως άδικα ανησυχούσαν οι αγορές, καθώς όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη με τις κινήσεις του να οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα.
Οι αγορές δείχνουν ανακουφισμένες και τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα.
Η εγχώρια αγορά μετά την πρόσφατη διόρθωση παραμένει κοντά σε υψηλά 9 ετών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει ισχυρό, αφού και στο εξωτερικό δε φαίνονται διαθέσεις για σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά που σε πολλές αγορές είναι ιστορικά.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες αναμένεται να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα, της Τέρνα Ενεργειακής φαίνεται πως είναι λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις και της Lamda κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επίσης η Μυτιληναίος ανακοίνωσε την εξαγορά στην Καναδά, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες λίγες μέρες νωρίτερα και οι αναλυτές περιμένουν ότι θα βρεθεί η μετοχή σήμερα στο επίκεντρο. 

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε θετικό άνοιγμα μετά τα ισχυρά στοιχεία από την Κίνα και την έγκριση της αύξησης του ανώτατου χρέους στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τη Μυτιληναίος να είναι στο επίκεντρο.

Εuroxx
Μετά το χθεσινό rebalancing του MSCI περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα.

Βeta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται σήμερα, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου προσφέρουν χώρο για επιλεκτικές τοποθετήσεις πριν η αγορά μπει σε διάθεση τριημέρου.

Depolas
Η ολοκλήρωση των μετοχικών μεταβολών στους δείκτες MSCI, για άλλη μία φορά δημιούργησε ασυνήθιστο τζίρο για την εγχώρια αγορά παρόλο που ο ΓΔΧΑ υποχώρησε ελαφρώς, ενώ και το ημερήσιο εύρος διακύμανσης ήταν συρρικνωμένο. Πτωτικά κινήθηκαν και οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες, παρόλο που τα χθεσινά μεγέθη του πληθωρισμού ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Στις ΗΠΑ επετεύχθη συμφωνία στην Βουλή των αντιπροσώπων για το ανώτατο όριο τους χρέους, γεγονός που οδηγεί την συμφωνία στην Γερουσία πριν από τις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, η επενδυτική κοινότητα εκτιμούμε ότι επικεντρώνεται περισσότερο στην πιθανότητα νέας αύξησης επιτοκίων από την FED στις 14 Ιουνίου. Στο εσωτερικό, συνεχίζουν τα αποτελέσματα με την Lamda να δημοσιεύει χθες το Α΄τρίμηνο, όπου τα λειτουργικά EBITDA των εμπορικών κέντρων αυξήθηκαν κατά 36% στα 21 εκ ευρώ, αλλά λόγω ελληνικού τα ενοποιημένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 8,3εκ ευρώ. Παράλληλα, η Γεκτερνα εμφάνισε σημαντική αύξηση εσόδων 29,3% στα 820εκ ευρώ κυρίως λόγω του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ αύξηση σημείωσε και ο κλάδος της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στα 491,5εκ ευρώ (+3,2%), ως αποτέλεσμα της πλήρους ενοποίησης της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από 14.02.2022). Τα λειτουργικά EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 123,6εκ ευρώ έναντι 105εκ ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο τρίμηνο. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στις μετρήσεις μεταποίησης PMI για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, τις ΗΠΑ, αλλά και της Ελλάδας, ενώ θα δημοσιευτεί και ο πληθωρισμός Μαΐου (αρχική μέτρηση) της Ευρωζώνης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Κύκλος
Η διορθωτική πορεία που ακολούθησε και σήμερα ο Γ.∆. εντάσσεται ακόμα στα πλαίσια του retest της τοπικής κορυφής των 1219 μονάδων, που αποτελεί και την πλησιέστερη στήριξη. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1205 μονάδες. Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street με την επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο του δημόσιου χρέους αναμένοντας τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης