Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις 1.200 μονάδες με πάρτι σε τράπεζες και ΔΕΗ – Ποια άλλα χαρτιά ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις 1.200 μονάδες με πάρτι σε τράπεζες και ΔΕΗ – Ποια άλλα χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτη συνεδρίαση! Στα 50 πρώτα λεπτά έκανε τζίρο 100 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και ΔΕΗ που είχαν βρεθεί στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης προεκλογικά, ξέσπασαν ανοδικά, οδηγώντας την αγορά σε νέα υψηλά 9 ετών και πάνω από τις 1.200 μονάδες. Πήγε πάνω από τις 1.200 μονάδες και μετά το γράφημα ήταν μία ευθεία γραμμή. Έκλεισε με άνοδο 6,09% και τζίρο 362 εκατ. ευρώ.

Ξεχώρισαν αρκετές μετοχές. Όχι όλες, αλλά η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή και μένει να δούμε τη συνέχεια. Αναλυτές σημειώνουν ότι η ισχυρή εντολή, η τεράστια διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα στη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει να κάνει πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες. Να σπάσει αυγά και να αλλάξει τη χώρα. Για να δούμε, θα το κάνει;

Έχοντας αφαιρέσει πλέον το πολιτικό ρίσκο και με δεδομένη την καλή χρονιά για τη χώρα, αφού και πάλι θα έχει δυνατή ανάπτυξη τα θεμελιώδη πλέον μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Τα φθηνά χαρτιά θα πρέπει να δουν καλύτερα επίπεδα. Το περιβάλλον έξω αν δε χαλάσει μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε καλύτερα νούμερα. Πλέον η επενδυτική βαθμίδα είναι σίγουρη και θέμα απλώς χρόνου. Θέλουμε βέβαια και αύξηση των επενδυτών που συμμετέχουν ώστε να μπορέσει η αγορά να κάνει αυτό που έχει φτιαχτεί να κάνει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι πάρτι ήταν αυτό! Το discount κλείνει καθώς πλέον δεν υπάρχει λόγος να υστερούν έναντι των ευρωπαϊκών. Ούτε θα κρατικοποιηθεί κάποια, ούτε κινδυνεύουν τα μερίσματα από μία άλλη κυβέρνηση. Στα 6,18 ευρώ η ΕΤΕ με άνοδο 15,3%, στα 1,37 ευρώ η ΑΛΦΑ με άνοδο 14,17%, στα 2,69 ευρώ η ΠΕΙΡ με άνοδο 13,50% και στα 1,57 ευρώ η ΕΥΡΩΒ με άνοδο 8,5%. Η Εθνική έκανε τζίρο 61 εκατ. ευρώ, η ΑΛΦΑ 44 εκατ. ευρώ η Πειραιώς 66,3 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ 30,8 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Πλέον προχωράει ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι επενδυτές περιμένουν κέρδη στη χρήση 2023 και μέρισμα. Στα 9,39 ευρώ και στο +15,93% με τζίρο 36,8 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά.

JUMBO: Στα 23 ευρώ και σε νέα ιστορικά και η συγκεκριμένη.

ΕΧΑΕ: Πάει τώρα να σβήσει τις απώλειες που είχε λόγω πανδημίας. Τρία χρόνια μετά και όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι ίδιες οι προοπτικές. Άμεσα πρέπει να πάει πάνω από τα 5,5 ευρώ και ο επόμενος στόχος είναι τα 7,5 ευρώ. Στα 4,60ευρώ και στο +11,52%.

ΜΕΖΖ: Νομίζουμε πως και για τις συγκεκριμένες πλέον το πολιτικό ρίσκο έφυγε άρα θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Το Galaxy στο +9,98%, το Sunrise στο +9,75%, το Cairo στο +6,03% και το Phoenix στο 4,04%.

LAMDA: Μέχρι και αυτή ενισχύθηκε κατά 6,88%.

ΕΥΔΑΠ: Τώρα μπορούν να γίνουν και οι αλλαγές που ίσως λόγω πολιτικού κόστους τις άφησε η κυβέρνηση. Η στήλη θέλει αλλαγή διοίκησης. Να μπει manager που να θέλει να δώσει υπεραξία στο μέτοχο και όχι να λέει ότι δε θέλει να αυξηθούν τα τιμολόγια και να προτείνει μέρισμα 0,02 ευρώ. Μάλλον το +5,03% με όγκο 98 χιλ. τεμάχια, αυτό δείχνει.

COCA COLA: Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -0,89% και έγινε η μόνη μετοχή με απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

DIMAND: Έκανε μεγάλο όγκο και είχε πωλητή. Κατάφερε όμως να κλείσει με άνοδο 4,72%. Εδώ το θέμα έχει σίγουρα να κάνει με την τιμή που την έβαλαν στο χρηματιστήριο. Γι΄αυτό και έχει τέτοια πορεία φέτος. Την ώρα που ο κλάδος παίζει με discount, αυτή παίζει με premium.

AUSTRIACARD: Με απώλειες έκλεισε η μετοχή και δείχνει πως θέλει κάτι παραπάνω να κάνει η διοίκηση για να πείσει τους επενδυτές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης