Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Αυξήστε το ρίσκο λένε οι αναλυτές μετά τη συντριπτική νίκη της Ν.Δ.

ΧΑ: Αυξήστε το ρίσκο λένε οι αναλυτές μετά τη συντριπτική νίκη της Ν.Δ.
Πιο κοντά έρχεται και η επενδυτική βαθμίδα με το καλύτερο των εκτιμήσεων αποτέλεσμα
Σχετικά Άρθρα
Η αβεβαιότητα λόγω των εκλογών ξεπεράστηκε και μάλιστα μετά τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, οι αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν ράλι και συστήνουν αύξηση θέσεων στις ελληνικές μετοχές.
Παράλληλα βλέπουν ότι η επενδυτική βαθμίδα ήρθε ακόμα πιο κοντά.
Η Eurobank Equities σε ανάλυσή της αναφέρει πως το εμπόδιο των εκλογών έχει ξεπεραστεί και περιμένει απότομη άνοδο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε μία φθηνή αγορά για τα επόμενα χρόνια (με αύξηση ΑΕΠ 2-3%, ελκυστικό χαρακτηριστικά χρέους και φθηνές αποτιμήσεις).
Υποστηρίζει πως οι επενδυτές πρέπει να αυξήσουν το ρίσκο τους τοποθετούμενοι σε μετοχές με υψηλότερο beta όπως τράπεζες και ΔΕΗ, για τις οποίες περιμένει ότι θα είναι πιο ωφελημένες από τη νίκη της ΝΔ.
Προσθέτει μάλιστα τη ΔΕΗ στις κορυφαίες της επιλογές στη θέση του ΟΤΕ και την Τράπεζα Πειραιώς τώρα το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τις ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Πειραιώς.

Eurobank Equities
Σήμερα αναμένουμε ότι η συντριπτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα οδηγήσει σε ένα σημαντικό ράλι για τις ελληνικές μετοχές.

Piraeus Securities
Περιμένουμε ότι η αγορά θα αντιδράσει θετικά στα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς αυτά μειώνουν σημαντικά την πολιτική αβεβαιότητα ανοίγοντας το δρόμο για την επενδυτική βαθμίδα.
Σε αυτό το πλαίσιο θα περιμέναμε ότι οι τράπεζες και η ΔΕΗ θα βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι τα ισχυρά πολιτικά αποτελέσματα θα ενισχύσουν το χρηματιστήριο ωθώντας το σε νέα υψηλά, καθώς πιθανότατα θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση του Χ.Α. σε ανεπτυγμένη αγορά.
Προβλέπουμε ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της ΔΕΗ, των τραπεζών της ΕΧΑΕ, της πληροφορικής, της ενέργειας και διύλισης και των κατασκευών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα μετά το καλύτερο των εκτιμήσεων εκλογικό αποτέλεσμα.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να καλωσορίσει τα αποτελέσματα των εκλογών ενόψει του δεύτερου γύρου που πιθανότατα θα είναι στις 25 Ιουνίου.
Τράπεζες, διυλιστήρια, ενέργεια (κυρίως η ΔΕΗ) θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Depolas
Ξεκάθαρη εντολή έλαβε χθες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για συνέχιση του έργου της, γεγονός που επιδρά υποστηρικτικά στην οικονομία και στο ΧΑ. Φυσικά αναμένουμε και το αποτέλεσμα των 2ων εκλογών, αλλά η αγορά έχει το απαιτούμενο κεφάλαιο να κινηθεί υψηλότερα για τις επόμενες συνεδριάσεις και να συνεχίζει να υπεραποδίδει. Πιθανή είναι και η περαιτέρω αποκλιμάκωση της ελληνικής 10ετίας, καθώς μόνο μερικώς το αποτέλεσμα είχε προεξοφληθεί. Κατά, τα άλλα, αποτελέσματα Α΄ τριμήνου αναμένουμε από ΕΤΕ (Τρίτη), ΕΛΧΑ (Τρίτη), ΟΠΑΠ (Τετάρτη), ΚΟΥΕΣΤ (Τετάρτη) και ΔΕΗ (Πέμπτη). To διεθνές τοπίο δεν έχει διαφοροποιηθεί και δεν είναι απίθανη μια διόρθωση τιμών στο εξωτερικό, ωστόσο εκτιμούμε ότι ο ΓΔΧΑ έχει κατοχυρώσει τα επίπεδα των 1050-1000 μονάδων, ενώ ανοδικά ορατές είναι οι 1250 μονάδες. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας είναι η καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου στην Ευρωζώνη (αρχική μέτρηση).

Κύκλος
Το απόγευμα, η ΕΧΑΕ ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 1ο τρίμηνο, την Τρίτη είναι η σειρά της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛΧΑ, την Τετάρτη του ΟΠΑΠ και την Πέμπτη της ∆ΕΗ, ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώνεται το ΑΕΠ 1ου τριμήνου στις ΗΠΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών υπερακοντίζει τις προσδοκίες των αγορών και προϊδεάζει για θετική κίνηση στο Χ.Α. Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση στις 1.150 μονάδες του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης