Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της υλοποιεί η Flexopack

Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της υλοποιεί η  Flexopack
Η παγκόσμια ζήτηση παραμένει καλή και η εταιρεία διατηρεί την τακτική υψηλών αποθεμάτων
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το υψηλότερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Flexopack, ύψους 40 εκατ. ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Σπύρος Γκινοσάτης.
Το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026 με το μεγαλύτερο μέρος του ωστόσο να εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει το 2024.
Στην Ελλάδα, στο Κορωπί, γίνεται επένδυση επέκτασης των παραγωγικών εγκαταστάσεων με προσθήκη και νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, στην Πολωνία δίπλα στο υπάρχον κτήριο θα δημιουργηθεί νέο προκειμένου να υπερδιπλασιαστεί η δυναμικότητα, ενώ στην Αυστραλία θα κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο, αφήνοντας τις εγκαταστάσεις που σήμερα νοικιάζει.
Η διοίκηση εμφανίστηκε επιφυλακτική για το 2023 σημειώνοντας πως το ενεργειακό κόστος παραμένει υψηλό, όπως και άλλα κόστη, ενώ ο ανταγωνισμός εντείνεται.
Πάντως αν και τόνισε το ενεργειακό κόστος πως παραμένει υψηλό, ακόμα εξετάζει αν θα πρέπει να κάνει επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα ώστε να μειώσει το κόστος.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως η διοίκηση εδώ και χρόνια είναι συντηρητική αλλά πετυχαίνει καλά νούμερα.
Επιπλέον η διοίκηση απέφυγε να δώσει κάποια εκτίμηση για το 2023 ή για την πορεία τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.
Η παγκόσμια ζήτηση παραμένει καλή και η εταιρεία διατηρεί την τακτική υψηλών αποθεμάτων προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία της, ενώ προσπαθεί να περνάει την αύξηση του κόστους στον καταναλωτή.
Ο κ.Γκινοσάτης απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν δυσκολίες στην ανεύρεση προσωπικού ανέφερε πως υπάρχουν σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά προς το παρόν καταφέρνει και ξεπερνάει τις δυσκολίες βρίσκοντας το προσωπικό που θέλει.
Τέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς σε περίπτωση που βρει κάποια εταιρείας ανάλογης φιλοσοφίας με τη Flexopack καθώς προσβλέπει στην ανάπτυξη του ομίλου.
Η Flexopack το 2022 αύξησε 32% τις πωλήσεις της και στα 151 εκατ. ευρώ, 46% τα EBITDA και στα 27,1 εκατ. ευρώ και 35% τα καθαρά κέρδη και στα 14,1 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 106,5 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να είναι στα 9,95 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης