Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διακύμανση σε στενό εύρος με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις ξανά στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διακύμανση σε στενό εύρος με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις ξανά στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ:
Η κίνηση σε στενό εύρος συνεχίστηκε και σήμερα. Οι ξένες αγορές είχαν σημαντική άνοδο, αλλά εμείς δεν ακολουθήσαμε. Δεν έχουμε παράπονο, αφού έχουμε καλύτερη απόδοση τους τελευταίους μήνες. Έχουμε άλλη μία συνεδρίαση πριν τις εκλογές και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής. Κλείσαμε σήμερα στο χαμηλό ημέρας και στις 1.130 μονάδες. Πλησιάσαμε το υψηλό 9 ετών (ενδοσυνεδριακό) και γυρίσαμε χαμηλότερα. Ο τζίρος περιορισμένος και αυτό που ξεχώρισε σήμερα ήταν πως για άλλη μία μέρα στα μικρομεσαία βγήκαν πωλητές. Δεκάδες φθηνές μετοχές δεν μπορούν να πάρουν ανάσα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδύναμη η Alpha Bank. Άνοιξε με άνοδο, βρέθηκε να κερδίζει μέχρι και 1,34% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,75%. Με απώλειες και η Πειραιώς και με μικρή άνοδο οι δύο άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Με απώλειες 2,41%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25 και στο -2,58%.

CENERGY: Γεμίζει η παραγωγική δυναμικότητα των επόμενων ετών του ομίλου για τα επόμενα χρόνια με βάση το ανεκτέλεστο και τα έργα που έρχονται. Δηλαδή εκεί που θα έχουν ολοκληρωθεί οι επενδύσεις μπορεί να χρειαστούν και άλλες για να την αυξήσουν περαιτέρω. Η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει είπε ο κ.Μπένος πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη και φαίνεται από τα νούμερα που παρουσιάστηκαν. Αυξημένοι οι τόκοι στο πρώτο τρίμηνο και μάλιστα σημαντικά και περιμένει βελτίωση αργότερα μέσα στο έτος. Το CAPEX των 80 εκατ. ευρώ δεν αυξάνει το δανεισμό καθώς καλύπτεται από τα λειτουργικά κέρδη, ωστόσο, υπάρχουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης που τον αυξάνουν. Η διοίκηση έδωσε χθες εκτίμηση για EBITDA 180-200 εκατ. ευρώ το 2023. Με απώλειες 2,10% έκλεισε η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Αν και έχουμε παρατηρήσει μία καλή συμπεριφορά εδώ και μερικές μέρες προς το κλείσιμο άλλαξε η εικόνα. Υποχώρησε 2,38% και έκλεισε στα 4,10 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Έμεινε με πωλητές και μάλιστα σημαντικούς στο κλείσιμο.

INTRACOM (απάντηση): Τι θέλετε να σας πούμε; Φαίνεται πως έχει πωλητή η μετοχή και είναι γνωστός. Έχει ακόμα ένα-δυο εκατ. μετοχές να δώσει, αλλά πιστεύουμε πως θα έπρεπε να του τα είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι αν πιστεύουν στην εταιρεία και σε αυτό που θέλουν να φτιάξουν. Από την άλλη δε μοιράζουν λεφτά και είναι γνωστό. Κανείς δε χαρίζει λεφτά. Από ‘κει και πέρα αποφασίζετε εσείς που βάζετε τις οικονομίες σας. Στα θετικά ότι κατάφεραν να ισιώσουν το καράβι και τώρα να έχει μετρητά πάνω από την αποτίμηση, αλλά μην ξεχνάτε πως πούλησαν την Intrakat σε μία τιμή που δεν πούλησε άλλος μέτοχος, ενώ ο βασικός μέτοχος στην Ιντραλότ είχε μιλήσει για θετικά ίδια κεφάλαια τα οποία μετά την αύξηση και μετά την εξαγορά του ποσοστού στη θυγατρική στις ΗΠΑ παρέμειναν έντονα αρνητικά.

Βάζουμε και το μεγάλο stock option που έγινε στην Intracom, γιατί πολλοί κοιτάτε το 1% σε άλλες εταιρείςς και χάνετε το 10% στις διαθέσεις μετοχών προς στελέχη. Δεν έχουμε κάτι με τον όμιλο και στηρίζουμε τη μετοχή γιατί τη θεωρούμε φθηνή, αλλά πρέπει να τα γράφουμε όλα και να είμαστε δίκαιοι. Σημειώνουμε επίσης πως αύριο έχει ανακοινώσει τηλεδιάσκεψη. Επικοινωνήσαμε πριν 2 μέρες με την εταιρεία για τις λεπτομέρειες και μας είπε πως θα γίνει στα γραφεία, αλλά θα έβγαζαν ανακοίνωση για την ώρα. Δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση. Μάλλον δε βιάζονται…

MIG: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Καλά, προφανώς κάποιους δε συμφέρει να φαίνεται ότι καταρρέει η μετοχή μετά τη δημόσια πρόταση και δεν αξίζει τα επίπεδα που είχε. Αλλά δύο μέρες με μεγάλες απώλειες, δύο με μεγάλη άνοδο και συνεχίζεται το έργο, μάλλον δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ενθουσιάζει και να μας κάνει χαρούμενους για την αγορά μας…

FOURLIS: Δεύτερη μέρα απωλειών. Στα 4,01 ευρώ και στο -1,60%.

MEDICON: Τρομερά πράγματα! Έβαλαν στις δημοπρασίες πώληση 10 χιλ. μετοχών στο -9,5% και την ακύρωσαν λίγα δευτερόλεπτα πριν κάνει πράξη.

LAVIPHARM: Με αξιόλογες απώλειες 1,90% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 0,4120 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης