Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Θετικό κλίμα αναμένουν οι αναλυτές λόγω ΗΠΑ – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

XA: Θετικό κλίμα αναμένουν οι αναλυτές λόγω ΗΠΑ – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Τα αποτελέσματα της Eurobank ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα
Η πρόοδος που έχει γίνει στις συνομιλίες για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ, έδωσε ώθηση χθες στις αγορές της Νέας Υόρκης και σήμερα οι ευρωπαϊκές δείχνουν διάθεση να ακολουθήσουν.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται ανοδικά και η δική μας αγορά μπορεί να συνεχίσει προς νέα υψηλά 9 ετών με τη βοήθεια και των ισχυρών αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται για το πρώτο τρίμηνο.
Τα αποτελέσματα της Eurobank ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων με τη διοίκηση να βελτιώνει τις προβλέψεις της για την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 14% από 13% που ήταν η προηγούμενη.
Επιπλέον έλαβε έγκριση και από τον SSM για επαναγορά των μετοχών του Υπερταμείου.
Πολύ ισχυρά αποτελέσματα δημοσίευσε και η Cenergy, ενώ η διοίκηση της Fourlis έδωσε εκτίμηση για διατήρηση των περσινών περιθωρίων και διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η HellenIQ Energy, ενώ οι μετοχές της Revoil διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0456 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Για σήμερα φαίνεται πως υπάρχει ισχυρή διάθεση για αύξηση της ανάληψης κινδύνου στις περισσότερες αγορές καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μία πρόοδο στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι το βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για την αποφυγή της κρίσης του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Eurobank θα στηρίξουν σήμερα την αγορά. Η Helleniq Energy είναι η πρώτη εταιρεία διύλισης που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 23 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, αναμένοντας ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους με υγιή περιθώρια.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα δώσουν τον τόνο σήμερα με τη Eurobank, τη Cenergy και την HelleniQ Energy να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Τα αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο προσφέροντας κίνητρα για επιλεκτικές τοποθετήσεις και στηρίζοντας τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas
Σε σταθερή τροχιά βελτίωσης βλέπουμε τα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου της Eurobank με τα έσοδα από τόκους να ανέρχονται στα 503εκ ευρώ (+55,6% σε ετήσια βάση) και τα έσοδα προμηθειών να ανέρχονται στα 129εκ ευρώ (+9,5% σε ετήσια βάση). Παράλληλα, ο δείκτης ΜΕΑ (Μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα) διαμορφώθηκε στο 5,1% αν και καταγράφηκε οριακά θετικός σχηματισμός ΜΕΑ 7εκ ευρώ την εν λόγω περίοδο. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 255εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 79εκ ευρώ προήλθαν από το εξωτερικό (κυρίως Κύπρο και Βουλγαρία). Για τον ΓΔΧΑ, δεν είναι απίθανή μια ανοδική προσπάθεια υπέρβασης των 1140 μονάδων για τις τελευταίες 2 προεκλογικές συνεδριάσεις. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κυρίως τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ και τον πρόδρομο δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Φιλαδέλφεια Μαΐου.   

Κύκλος
Ο Γ.∆. ανέκρουσε πρύμνη ενώπιον της τοπικής κορυφής των 1140 μονάδων και στη συνέχεια αναζήτησε την στήριξη των 1133 μονάδων, εξέλιξη που αξιολογείται ως απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη από τους τεχνικούς 
αναλυτές. Η Helleniq Energy ανακοινώνει σήμερα τα μεγέθη της για το 1ο τρίμηνο. Στις ΗΠΑ, η προσδοκία ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας για το όριο του χρέους, επανέφερε την αισιοδοξία στους δείκτες της Wall Street.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης