Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση στα υψηλά 9 ετών – Πωλήσεις στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση στα υψηλά 9 ετών – Πωλήσεις στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σε στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης αλλά κοντά στα υψηλά 9 ετών. Ενώ τα βαριά χαρτιά είχαν τη γνωστή καλή συμπεριφορά, στα μικρομεσαία είδαμε μεγάλες απώλειες. Ακόμα και σε εταιρείες που έβγαλαν καλές ειδήσεις, είδαμε αυξημένους όγκους και διαθέσεις από τους επενδυτές να πουλήσουν αντί να ενισχύσουν τη θέση τους. Ο Γ.Δ. πήγε μεταξύ -0,30% και +0,30% και έκλεισε στο -0,18%. Άλλες δύο συνεδριάσεις μένουν μέχρι τις εκλογές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με πωλητή η Alpha Bank και μάλιστα δυνατό και έφευγαν κατά διαστήματα market οι πωλήσεις. Δόθηκε μάχη καθώς και οι αγοραστές δεν ήταν ασήμαντοι. Τελικά επικράτησαν οι πωλητές και με όγκο 8,2 εκατ. τεμάχια έκλεισε με απώλειες 1,81%. Με μικρή άνοδο η Πειραιώς που είχε καλύτερη συμπεριφορά και με μικρές απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στο -4% και στα 7,20 ευρώ έκλεισε η μετοχή με όγκο 115 χιλ. τεμάχια (με πακέτο).

MOTOR OIL: Μετά τη διόρθωση από τα 25 ευρώ στα 21 ευρώ, δείχνει πως βρίσκει στήριξη πέριξ των 21 ευρώ. Ο εκθετικός των 200 ημερών είναι στα 20,64 ευρώ. Στα 21,58 ευρώ σήμερα και στο +2,08%.

ΕΛΠΕ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα, με τους αναλυτές να περιμένουν 375 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένο EBITDA και 228 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Στο +1,22% και στα 7,48 ευρώ.

AUTOHELLAS: Έκανε δύο πακέτα κοντά στο 1 εκατ. ευρώ στο άνοιγμα και πάνω από τα 14 ευρώ και στη συνέχεια έκανε μία καλή διόρθωση η μετοχή. Στα 13,60 ευρώ και στο -3,41%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Ευτυχώς οι φίλοι της μετοχής δε… μάσησαν όταν διάβασαν στον ισολογισμό ότι η διοίκηση θα πρότεινε μη διανομή μερίσματος, αφού δε θα ήταν η πρώτη φορά. Δεν καταλαβαίνουμε όμως τη λογική να μην πει πως θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου. Λες και δε θέλουν βρε παιδάκι μου να ανέβει η μετοχή τους. Λες και το κάνουν επίτηδες. Το ποσό των 0,12 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν τελικά οι μέτοχοι ως επιστροφή κεφαλαίου. Στα 2,48 ευρώ και στο +2,06%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι να πούμε… Με τέτοια νούμερα θα έπρεπε να έχει κάνει πάρτι σήμερα. Αλλά τι να περιμένεις όταν οι επενδυτές ασχολούνται με τα σαπάκια και τα οράματα που σερβίρουν κάποιοι βασικοί μέτοχοι. Στα 7,56 ευρώ με άνοδο 1,61%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Χθες είχε μπει εντολή αγοράς 10.000 τεμαχίων και μας έκανε εντύπωση πως δε βγήκε κάποιος πωλητής, αφού συνήθως αυτό γίνεται. Μπήκε και σήμερα και… μαντέψτε. Αμέσως βγήκε ο πωλητής και έδωσε όσα ζητούσε ο αγοραστής. Τι να πούμε. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

INTRALOT: Πωλητή είχε σήμερα και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 0,57 ευρώ αλλά βγήκαν κάποιες αγορές στη συνέχεια υψηλότερα. Στα 0,5950 ευρώ έκλεισε τελικά.

MERMEREN: Βγήκαν και σήμερα κομμάτια και για τη συγκεκριμένη μετοχή δεν ήταν λίγα. Στα 35 ευρώ με απώλειες 6,91%.

ΒΙΣ: Με όγκο έπεσε σήμερα η μετοχή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Υποχώρηση 2,51% με 13 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΒΙ: Υποχώρηση και εδώ με όγκο πάνω από 160 χιλ. τεμάχια.

ΣΕΔ: Εδώ και χρόνια κάνει δουλίτσα ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου και οργανώνει και πάλι προγράμματα εκπαίδευσης των επενδυτών. Θα κάνει σεμινάριο σε συνεργασία με τη Fast Finance ΑΕΠΕΥ στις 18 Μαΐου μέσω διαδικτύου με θέμα θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση. Καλό είναι όσοι είστε επενδυτές και σας αρέσουν οι ισολογισμοί και τα γραφήματα να το δείτε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης