Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι περιμένουν οι αναλυτές για το πρώτο τρίμηνο της Fourlis – Οι καταλύτες για τη μετοχή

tags :
Τι περιμένουν οι αναλυτές για το πρώτο τρίμηνο της Fourlis – Οι καταλύτες για τη μετοχή
Βελτιωμένα αποτελέσματα λόγω ζήτησης και ανατιμήσεων αναμένεται να εμφανίσει στο πρώτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Foulris και αύριο η διοίκηση έχει προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Το ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη εκτός από τις τάσεις που επικρατούν φέτος θα είναι και στον νέο CEO και στην κατεύθυνση που θα δώσει, αλλά και στις πιθανές ειδήσεις αναφορικά με την είσοδο της ΑΕΕΑΠ του ομίλου στο χρηματιστήριο.
Τόσο η διοίκηση όσο και αρκετοί αναλυτές έχουν σημειώσει πως η είσοδος της Trade Estates στο χρηματιστήριο θα δείξει την αξία της Fourlis και ίσως είναι ο καταλύτης για τη μετοχή.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πωλήσεις 107 εκατ. ευρώ από 96,3 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,4 εκατ. ευρώ από -0,7 εκατ. ευρώ και ζημία 4,6 εκατ. ευρώ έναντι -5,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η Piraeus Securities περιμένει πωλήσεις 116,4 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 20,8%, EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ και ζημία 2,6 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Η Eurobank Equities περιμένει αύξηση πωλήσεων 11% στα 107 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής ζήτησης, της μείωσης των ελλείψεων και των ανατιμήσεων που έγιναν.
Έτσι το μικτό περιθώριο θα διώξει τις πληθωριστικές πιέσεις που αύξησαν τις λειτουργικές δαπάνες και θα δώσει EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,4 εκατ. ευρώ από ζημία 700 χιλ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό πρώτο τρίμηνο.
Η Beta περιμένει πωλήσεις 112,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 16,8% με τις πωλήσεις των ΙΚΕΑ να αυξάνονται κατά 18,7% και στα 61,3 εκατ. ευρώ λόγω της αυξημένης ζήτησης αλλά και των ανατιμήσεων που έχουν γίνει.
Αύξηση 15% περιμένει για τα Intersport στην Ελλάδα.
Στην τρέχουσα αποτίμηση η χρηματιστηριακή σημειώνει πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου έναντι της τιμής στόχου των 5,5 ευρώ που έχει δώσει και εκτιμά πως θα μπορέσει να πλησιάσει την τιμή κατά την εισαγωγή της θυγατρικής Trade Estates στο χρηματιστήριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης