Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει τάση, περιμένει τις εκλογές – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει τάση, περιμένει τις εκλογές – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Οι επενδυτές ανησυχούν λιγότερο για το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ, αλλά περιμένουν την κατάληξη των συνομιλιών για το ανώτατο χρέος στις ΗΠΑ. Εμείς εδώ έχουμε τις επικείμενες εκλογές και μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα. Με μικρή άνοδο άνοιξε και η δική μας αγορά. Πειραιώς, Eurobank και ΟΠΑΠ άνοιξαν με ενδιαφέρον. Από την άλλη πιέζεται η Ελλάκτωρ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά άνοιξε ο δείκτης με τις συστημικές να έχουν ήπια άνοδο. Δεν έχουμε κάποια κίνηση δυνατή στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΠΕ: Με καλή άνοδο αλλά μικρό όγκο. Τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσει αυτήν την εβδομάδα αναμένονται πολύ καλά. Περιμένουμε ωστόσο, το σχολιασμό, γιατί τα περιθώρια διύλισης έχουν πέσει και έχουν πιάσει κανονικά επίπεδα. Στο πετρέλαιο κίνησης βλέπει ο καταναλωτής τη βελτίωση στην αντλία, αλλά στη βενζίνη όχι και τόσο.

FOURLIS: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και οι αναλυτές περιμένουν και από τη συγκεκριμένη καλή πορεία με ισχυρή αύξηση εσόδων.

AEGEAN: Και αυτή δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Καλό το άνοιγμα της μετοχής καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε μία υποχώρηση που δεν ήταν και τόσο δικαιολογημένη με βάση όσα βλέπαμε στην αγορά.

ΟΛΠ: Νέες περιπέτειες στο λιμάνι. Σταματούν κάποιες υποχρεωτικές επενδύσεις και πάλι και μία από αυτές είναι η επέκταση του λιμανιού που θα επέτρεπε να δένουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

ΕΧΑΕ: Αναλυτικά, σε άλλο θέμα στη στήλη, μπορείτε να διαβάσετε τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες με το νέο δείκτη και το συμβόλαιο στον MSCI. Με εξηγήσεις και όλα όσα έγιναν. Κρίμα…

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Έναντι 5 εκατ. ευρώ θα πάρει πίσω η οικογένεια Λάππα το υδροηλεκτρικό, ενώ η εμπορική δραστηριότητα αποτιμήθηκε άλλα 5 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Βγήκε ενημέρωση για πώληση 35 χιλ. μετοχών από στέλεχος της εταιρείας, αλλά όπως μαθαίνουμε το εν λόγω στέλεχος έχει έξοδα αυτόν τον καιρό καθότι παντρεύεται. Βίον ανθόσπαρτον…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τελευταία ευκαιρία ή μάλλον ό,τι πει ο τρίτος ανεξάρτητος. Γύρισε στο τραπέζι η εταιρεία, των διαπραγματεύσεων και άφησε τις διαιτησίες και κάποιες άλλες κινήσεις που δήθεν έκανε, όπως μας λένε οι πηγές μας. Η πλευρά του αγοραστή προσπαθούσε εδώ και μήνες να βρει έγγραφα και λογιστικά βιβλία του Πόρτο Καρράς και δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά. Τώρα μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης θα βγει το πόρισμα σε δυο άντε τρεις μήνες και θα κλείσει το θέμα. Για να δούμε πόσα θα μείνουν στο δεσμευμένο λογαριασμό.

IDEAL: Πωλήσεις 43 εκατ. ευρώ, EBITDA 7,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο. Προτείνει επιστροφή κεφαλαίου 0,19 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΝΕΚ: Η στήλη ήταν η πρώτη που έδωσε εξήγηση για την υποαπόδοση σε σύγκριση με την Attica Group μετά τις εξελίξεις με τη STRIX. Τώρα το ΒΝ έχει θέμα για ενδεχόμενη αλλαγή στη σχέση ανταλλαγής. Η αλήθεια είναι πως το τίμημα για την ΑΤΤΙΚΑ βγήκε μετά τη σχέση ανταλλαγής, άρα ίσως χρειαζόταν από πιο νωρίς νέα σχέση. Όμως θα πούμε και το άλλο. Έχοντας δώσει τόσα λεφτά η Πειραιώς στη ΜΙΓ καλό είναι να μην αφήσει έστω και λίγους με παράπονο στην ΑΝΕΚ.

MIG: Επέστρεψε στο ταμπλό και έχοντας κάνει το reverse split. Με 21 τεμάχια άνοιξε στο -10,80% και πήγε σε δημοπρασία. Στα 3,80 ευρώ η πρώτη τιμή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγαίνουν πωλήσεις, αλλά νομίζουμε πως οι Insiders στηρίζουν τη μετοχή, όπως κάνουν εδώ και μήνες. Στα 0,5150 ευρώ και στο +0,98% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης