Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλή ψυχολογία συσσωρεύει - Το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλή ψυχολογία συσσωρεύει - Το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα της συνεδρίασης τόσο στις αγορές της Ευρώπης, όσο και στη δική μας. Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα. Αύριο πριν το άνοιγμα έχουμε αποτελέσματα από Τιτάν και περιμένουν πάνω από 30 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη οι αναλυτές και το βράδυ έχουμε αναδιάρθρωση MSCI.

MSCI GREECE ΣΜΕ: Ξεκίνησε σήμερα το συμβόλαιο επί του νέου δείκτη που ακολουθεί τις μετοχές του MSCI Greece Standard. Στην προσυνεδρίαση δεν είδαμε πολλές εντολές. Η πρώτη αγορά που μπήκε ήταν 1.000 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο του δείκτη. Μετά μπήκαν κάποιες υψηλότερα. Πράξη δεν είχε γίνει πριν το άνοιγμα και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

JUMBO: Στους 4 μήνες του 2023 οι πωλήσεις τρέχουν με ρυθμό αύξησης 25%. Ο Απρίλιος είχε άνοδο 8,45%. Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για άνοδο 15%. Μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που έγραψε χθες, άνοιξε αμετάβλητη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οριακά χαμηλότερα ο δείκτης. Άνοιξε με σημαντικές απώλειες και μικρό όγκο η Eurobank, αλλά αμέσως βγήκαν αγορές και περιορίστηκαν οι απώλειες. Ανάλογες κινήσεις και στις άλλες συστημικές. Δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά περιθώρια υποχώρησης και οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών βρίσκουν πρόθυμους αγοραστές.

COCA COLA: Προς τα 29 ευρώ κοιτάζει η μετοχή στο ξεκίνημα και βοηθάει το Γ.Δ. να παραμείνει πάνω από τις 1.120 μονάδες. Με άνοδο 1,30% και στα 28,87 ευρώ.

AUSTRIACARD: Δημοσίευσε ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο 2023 και η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων κατά 12% -15%, αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 25% -30%, με περιθώριο καθαρού κέρδους 4% -5%. Δεν μπήκε στον κόπο να μας δώσει νούμερα, αλλά κάναμε εμείς τις πράξεις και άρα περιμένει: Πωλήσεις 352,4 εκατ. ευρώ έως 362 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένο EBITDA 49,2 εκατ. ευρώ έως 51,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη από 14,1 εκατ. ευρώ έως 18,1 εκατ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις. Δηλαδή η μετοχή παίζει με p/e από 11 έως 14 φορές. Προφανώς και είναι από τα χαμηλότερα του κλάδου. Τώρα, στο πρώτο τρίμηνο είχε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 6,88 εκατ. ευρώ από 2,87 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα 4,8 εκατ. ευρώ από 2,05 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά cash out, για να μην πούμε πως είναι το εντυπωσιακότερο, που έχουν λάβει χώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, τα χρόνια που το παρακολουθούμε. Μέσα σε μερικούς μήνες πούλησε όλες τις συμμετοχές που είχε! Είναι παράλληλα από τις περιπτώσεις που δείχνουν ότι υπάρχουν μετοχές στο Χ.Α. που αν ρευστοποιήσεις τα περιουσιακά στοιχεία, αυτό που μένει είναι μεγαλύτερο από την αποτίμηση. Είχαμε στο παρελθόν αναδείξει κάποιες άλλες περιπτώσεις. Στα 1,8860 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΕΧΑΕ: Βάλτε βρε δυο παίκτες να κάνουν δυο πράξεις στο καινούριο ΣΜΕ. Τα βασικά της προώθησης και της διαφήμισης είναι αυτά... 

SPACE HELLAS: Ευκαιρίες και ρίσκα αναλύει στην παρουσίαση που δημοσίευσε. Στις ευκαιρίες το σημαντικό ανεκτέλεστο, οι συνέργειες σε επίπεδο ομίλου, το νέο ΕΣΠΑ και τα κεφάλαια του Ταμείου ανάκαμψης για τα επόμενα χρόνια, η βελτίωση της κερδοφορίας σε προγράμματα και υπηρεσίες και η επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη. Από την άλλη προκλήσεις υπάρχουν λόγω ενέργειας μεταφορές, κεφάλαιο, έλλειψη προσωπικού με δυνατότητες, ο ανταγωνισμός, καθυστερήσεις στις παραδόσεις έργων και γεωπολιτικές αλλαγές.

CENTRIC: Μπήκαν κάποιες αγορές στην προσυνεδρίαση και αμέσως κάποιοι φρόντισαν να βάλουν πωλήσεις για να «τρομάξουν» τους αγοραστές. Άμα κάποιοι δε θέλουν να ανέβει μία μετοχή κάνουν τα πάντα. Έλεος κάπου…

MIG: Είναι εκτός διαπραγμάτευσης από σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθεί το reverse split. Επιστρέφει 15 Μαΐου.

ΗΛΙΚΙΑ: Ρίξτε μια ματιά σε ρεπορτάζ σημερινά και του πρόσφατου παρελθόντος. Πως χαρακτήριζαν ένα επιχειρηματία με βάση την ηλικία του και τον υποβάθμιζαν και πως εκθειάζουν ένα άλλο μεγαλύτερης ηλικίας και το παρουσιάζουν ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Βρε πως τα παρουσιάζουμε άμα θέλουμε, και έτσι και… γιουβέτσι!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης