Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank, διυλιστήρια και Jumbo έκανε το 6Χ6 - Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank, διυλιστήρια και Jumbo έκανε το 6Χ6 - Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τις τράπεζες να έχουν κάποια παραπάνω μεταβλητότητα σήμερα, οι αγοραστές βρήκαν άλλες μετοχές να στηρίξουν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Η Coca Cola διαπραγματεύθηκε μόνο στο «συν» σήμερα, στηρίζοντας την αγορά, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα διυλιστήρια. Τα νέα ιστορικά υψηλά της Jumbo επίσης βοήθησαν. Προς το τέλος βέβαια ΕΥΡΩΒ και λιγότερο η ΕΤΕ κινήθηκαν πιο ψηλά. Και σήμερα πάντως είδαμε κινήσεις «αγόρασε τη φήμη, πούλα την είδηση» σε μετοχές εταιρειών που δημοσίευσαν ισχυρά αποτελέσματα, δηλαδή της Alpha Bank.

Οι αγορές περιμένουν τον πληθωρισμό αύριο στις ΗΠΑ. Μικρές απώλειες είχαν οι ξένες αγορές στις κοινές ώρες συνεδρίασης, ενώ εμείς κινηθήκαμε ανοδικά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης. Σήμερα ο Γ.Δ. έκλεισε για έκτη συνεχόμενη μέρα με άνοδο, έστω και κατά μόλις 0,12% με τζίρο περίπου 80 εκατ. ευρώ αλλά με 15 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό κλείσιμο από Eurobank (+1,90%) και ακολούθησε η Εθνική με άνοδο 0,85%. Υποχώρησαν ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ αλλά οριακά.

JUMBO: Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή με κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στα 22,34 ευρώ (+2,01%). Απίστευτη μετοχή και πάλι φθηνή είναι.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Καλή κίνηση σήμερα και από ΜΟΗ και από ΕΛΠΕ.

COCA COLA: Μόνιμα σε θετικό έδαφος σήμερα αλλά τελικά έκλεισε στο χαμηλότερο σημείο και στα 28,50 ευρώ με άνοδο 0,71%.

TITAN: Τα δικά του αποτελέσματα πρώτου τριμήνου περιμένει μεθαύριο η αγορά και μετά θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη. Η Piraeus Sec. περιμένει δυνατό ξεκίνημα λόγω ανατιμήσεων και ισχυρούς όγκους σχεδόν σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ βοήθησε και ο ήπιος χειμώνας που κράτησε υψηλά τη ζήτηση. Η μετοχή παίζει με δείκτη EV/EBITDA 5,3 φορές για το 2023 που μεταφράζεται σε discount 36% έναντι του μέσου όρου της δεκαετίας που είναι 8,4 φορές και η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη σύσταση υπεραπόδοσης και την τιμή στόχο των 19 ευρώ. Περιμένει πωλήσεις 558,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο αυξημένες κατά 22,9% και καθαρά κέρδη 33,1 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η Optima Bank από την πλευρά της περιμένει πωλήσεις 620,4 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 36,5%, EBITDA 90,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 95% και καθαρά κέρδη 35,6 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπάρχουν έκτακτα). Έχει δώσει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 18,40 ευρώ.

INTRACOM: Η πώληση της Defense ήταν κάτι που περίμενε η αγορά να γίνει κάποια στιγμή. Ανακοινώθηκε και νομίζουμε πως το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ είναι πολύ καλό. Με τους υπολογισμούς μας η καθαρή ρευστότητα μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς των ποσοστών των βασικών μετόχων στην Κλουκίνας-Λάππας θα είναι κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Θα έχει επίσης τα ακίνητα των 60 εκατ. ευρώ που έχει σήμερα και αυτά της ΚΛΜ. Άρα μάλλον η αποτίμηση είναι χαμηλή. Έκανε μεγάλο όγκο σήμερα και προφανώς έχει να κάνει με παλιό μέτοχο που αποχωρεί και ίσως έχει ακόμα περί τα 2,5 εκατ. μετοχές να πουλήσει. Στα 1,8680 ευρώ και στο +2,08%.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Αύριο θα γίνει η γενική συνέλευση και ελπίζουμε να μάθουμε πόσα τελικά είναι τα καθαρά μετρητά που θα λάβουν οι μέτοχοι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την BriQ Properties. Η στήλη υπολογίζει από 3,5 ευρώ έως και 4 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως οι μέτοχοι της ΙΝΤΕΡΚΟ θα λάβουν για κάθε μία μετοχή 1,4178 μετοχές της BriQ. Αν η εκτίμησή μας για τη διανομή στους μετόχους είναι σωστή, έχουμε την εντύπωση πως υπάρχει καλό discount. Δηλαδή συμφέρει κάποιος να αγοράσει ΙΝΤΕΡΚΟ, αντί BriQ και να περιμένει τη συγχώνευση.

MIG: Στα 0,1420 ευρώ και στο -5,33% τελείωσε τη συνεδρίαση και επιστρέφει στο ταμπλό στις 15 Μαΐου και αφού γίνει το reverse split μία για κάθε 30. Δηλαδή θα επιστρέψει στα 4,26 ευρώ…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Αύριο θα παρουσιάσουμε την επικαιροποίηση των επιλογών μας με τις νέες προσθήκες και διαγραφές που κάνουμε μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης 2022. Κάποιες μας προβλημάτισαν αρκετά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης