Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και Alpha Bank προσπαθεί για την έκτη συνεχόμενη ανοδική

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και Alpha Bank προσπαθεί για την έκτη συνεχόμενη ανοδική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο λόγω των ανώτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο. Αύριο δημοσιεύονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου και αναλυτές περιμένουν από σήμερα νευρικότητα. Μεθαύριο έχουμε αποτελέσματα από Τιτάν και το βράδυ αναδιάρθρωση δεικτών MSCI. Αύριο έχουμε επίσης εισαγωγή των συμβολαίων επί του νέου δείκτη MSCI που ετοίμασε η ΕΧΑΕ.

Με τη βοήθεια των τραπεζών και της Coca Cola, ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 1.130 μονάδες στο ξεκίνημα αλλά παρατηρούνται και κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης. Έχουμε συμπληρώσει 5 ανοδικές συνεδριάσεις, η αγορά είναι κοντά στα υψηλά της και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ενθουσιασμένοι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και όπως αναφέρουν ήταν ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στις 7 Ιουνίου. Τότε η τράπεζα θα ανακοινώσει τους νέους της στόχους. Στα 1,22 ευρώ και στο +1,67% η μετοχή. Καλή κίνηση και από Πειραιώς αν και συνολικά βλέπουμε μία μεταβλητότητα στα πρώτα λεπτά. Σταθεροποιητικές κινήσεις από τις δύο άλλες συστημικές.

COCA COLA: Με άνοδο 1,98% στο άνοιγμα και θα λέγαμε και με καλές συναλλαγές.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,142 ευρώ ανά μετοχή περίπου καθαρό.

JUMBO: Προς τα ιστορικά υψηλά της κοιτάζει και πάλι η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Κάπως αφυπνίστηκε χθες και συνεχίζει και σήμερα μάλλον γιατί αρέσει στους επενδυτές ότι προχωράει ο διαγωνισμός για την πώληση του 20% της Αριάδνη, η οποία κάνει τη διασύνδεση Αττικής-Κρήτης. Στα 1,8640 ευρώ με άνοδο 0,87%.

EPSILON NET: Με αποτίμηση 450 εκατ. ευρώ πλέον η εισηγμένη και τιμή 8,30 ευρώ. Νέα άνοδο στο ξεκίνημα σήμερα κατά 1,84%.

INTRAKAT: Δημοσιεύτηκε ενημέρωση πως insider πούλησε 30.000 μετοχές και μετά αναρτήθηκε διόρθωση που έλεγε ότι τελικά ο insider αγόρασε 30.000 μετοχές.

ΑΒΑΞ: Διατηρεί την καλή εικόνα που έχει από τη μέρα που δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης και ανακοίνωσε και πρόθεση διανομής μερίσματος. Στα 0,97 ευρώ αλλά με χαμηλό όγκο.

MIG: Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης καθώς από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία reverse split, οπότε πάει σε προσωρινή αναστολή. Μία νέα για κάθε 30 παλιές είναι η σχέση ανταλλαγής ή αλλιώς το σημερινό κλείσιμο θα το πολλαπλασιάσετε επί 30 για να βρείτε τη νέα τιμή. Θα επιστρέψει στο Χ.Α. στις 15 Μαΐου.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στον ισολογισμό αναφέρονται πράγματα που θα πρέπει να τα δει λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Δεν μπορεί να έχει ενημέρωση για ληξιπρόθεσμο δάνειο από το Νοέμβριο του 2021 και να μην κάνει αναφορά στον ισολογισμό εκείνης της χρονιάς, αλλά να παίρνει πρόβλεψη στις επόμενης χρήσης τον ισολογισμό.

LAVIPHARM: Έγινε το σχετικό μάζεμα του πωλητή από την Ambrosia και πελάτες της και η μετοχή βρίσκεται σήμερα στα 0,42 ευρώ με άνοδο 1,45% και αρκετά χαμηλότερες συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης