Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

XA: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σήμερα παρουσιάζει η ΕΧΑΕ το νέο δείκτη MSCI Greece Rebased Index και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί του δείκτη που θα ξεκινήσουν αύριο τη διαπραγμάτευσή τους
Σχετικά Άρθρα
Με το βλέμμα στις ΗΠΑ και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για το ύψος του πληθωρισμού Απριλίου θα είναι από σήμερα οι επενδυτές, και οι αναλυτές δεν αποκλείουν μεταβλητότητα στις αγορές.
Ωστόσο, το κλίμα παραμένει καλό και παρά τις όποιες πιθανότητες κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, δεν αποκλείεται να δούμε άλλη μία ανοδική συνεδρίαση.
Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank και επαναδιατυπώνουν τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.
Η Τιτάν έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 11 Μαΐου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Σημειώνεται πως σήμερα παρουσιάζει η ΕΧΑΕ το νέο δείκτη MSCI Greece Rebased Index και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί του δείκτη που θα ξεκινήσουν αύριο τη διαπραγμάτευσή τους.
Επίσης οι μετοχές της Σαράντης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,142 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Eurobank Equties
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα αλλά περιμένουμε μία νευρική συνεδρίαση ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση σήμερα, με επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως η ελληνική αφορά θα διατηρήσει την ανοδική της τάση.

Beta
Τεχνικά η αγορά δικαιολογεί μία ήπια συνεδρίαση κατοχύρωσης κερδών, ωστόσο οι ισχυρές προοπτικές των αποτελεσμάτων περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης.

Δεπολας
Διεθνώς, μικτή ήταν η εικόνα των αγορών χθες καθώς το σκηνικό δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί, αλλά αξίζει να σημειώσουμε την καλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των εξαγωγών της Κίνας ως θετικό μήνυμα για την σταθερότητα της παγκόσμιας ζήτησης αγαθών. Για σήμερα, δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία προς ανακοίνωση, ενώ ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος Μπαίντεν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα με το Κογκρέσο για το όριο χρέους της χώρας.     

Κύκλος
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα εβδομάδα. Ο Γ.∆. με ένα εντυπωσιακό άλμα απομακρύνθηκε για τα καλά από την κρίσιμη ζώνη των 1110-1107 μονάδων που αποτελεί πλέον την πλησιέστερη στήριξη. Επόμενος άθλος η υπέρβαση των 1.125 μονάδων και η αναμέτρηση με το υψηλό του έτους, τις 1.133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης