Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρίσκουν συνεχώς νέους λόγους οι long για υψηλότερα – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρίσκουν συνεχώς νέους λόγους οι long για υψηλότερα – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να μη συμμετέχουν όλες οι μετοχές, μπορεί να μη βλέπουμε μεγάλους τζίρους, μπορεί να μην βλέπουμε μεγάλες αποδόσεις, αλλά η αγορά πάει υψηλότερα με πολλές και καλές δικαιολογίες. Μετά τις δικαιολογίες όπως, καλό το κλίμα στο εξωτερικό, ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, δυνατά μερίσματα, άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, προοπτική επενδυτικής βαθμίδας κ.α. σήμερα η αγορά είχε άλλο ένα λόγο: Η μεγάλη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, ή η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών στο πρώτο τρίμηνο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πουλάνε και συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μείωση κατά 19% του εμπορικού ελλείμματος και έδωσαν ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση. Έτσι συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με τράπεζες και ΔΕΗ να είναι μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Πάνω από τις 1.120 μονάδες έκλεισε ο Γ.Δ. και με άνοδο 0,96%, ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε 3,57%. Γύρισε σε χαμηλό ημέρας και με απώλειες 1,36% η Coca Cola, μειώνοντας λίγο την άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα. Αυτές περίμεναν οι αναλυτές πως θα είναι στο επίκεντρο και αυτές ήταν. Μετά τα αποτελέσματα της Πειραιώς, η αγορά προεξόφλησε πως θα ανακοινώσει δυνατά νούμερα και η Alpha Bank. Απίστευτη κίνηση στα 5,2060 ευρώ από την Εθνική (+4,88%), δυνατή κίνηση +3,99% από Eurobank, κλείσιμο στα 1,20 ευρώ με άνοδο 3,05% από Alpha Bank και με άνοδο 1,28% έκλεισε η Πειραιώς.

ΔΕΗ: Από εκεί που διαβάζαμε παλαιότερα αρνητικές ειδήσεις, τώρα πρωταγωνιστεί σε επενδύσεις και εξαγορές. Τώρα, λέει η αντιπολίτευση πως θα την κρατικοποιήσει για να ασκεί τον έλεγχο το κράτος, λες και σήμερα δεν τον ασκεί. Λες και ο CEO είναι τοποθετημένος όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους ξένους. Στα 8,10 ευρώ και στο +2,27%.

JUMBO: Την Παρασκευή την είχαν κλείσει σε υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες, με άνοδο 3,57% που ήταν και ιστορικό υψηλό. Σήμερα άνοιξε με απώλειες έως και 1,72% αλλά το καλό κλίμα στο Χ.Α. έκανε τους επενδυτές να τη γυρίσουν ακόμα και θετική έστω και κατά 0,18%. Τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες 0,73% και στα 21,0 ευρώ.

ΞΕΝΟΙ: Μας βομβάρδιζαν σε εκθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες οι αναλυτές τους και τελικά οι ξένοι είχαν καθαρές εκροές 72,5 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο. Πάλι βέβαια από την αρχή του έτους φαίνονται αγοραστές με 190 εκατ. ευρώ περίπου.

PROFILE: Αν κάνει μία μεγάλη εξαγορά τότε θα αλλάξει σημαντικά ο ισολογισμός και θα αποκτήσει καλύτερους μάλλον δείκτες έναντι άλλων του κλάδου. Στα 3,46 ευρώ και στο +4,22%.

IDEAL: Το έχουμε ξαναγράψει. Το θέμα είναι να υπάρχει όραμα. Και εδώ φαίνεται πως υπάρχει. Στα 4,80 ευρώ και στο +5,26%.

ΑΒΑΞ: Πάει να πιάσει το 1 ευρώ που είχε δει το Γενάρη. Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή.

LAVIPHARM: Συνέχισε σήμερα ο πωλητής, αλλά η στήλη όπως έμαθε καθώς είδε τη μετοχή να πέφτει σημαντικά σήμερα, υπήρξε συμφωνία ως προς την τιμή πώλησης μεταξύ του πωλητή που θέλησε να αποχωρήσει και των αγοραστών, πέριξ των 0,40 ευρώ. Αγοραστές η Ambrosia Capital και πελάτες της. Όχι μόνο δεν πουλάει αλλά ενισχύει και τη θέση της. Στα 0,4140 ευρώ και στο -0,24% με χαμηλό ημέρας τα 0,40 ευρώ και όγκο 2,2 εκατ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Καλή κίνηση σήμερα με μικρό βέβαια όγκο. Σημειώνουμε πως καθώς η στήλη είναι σε διαδικασία επικαιροποίησης των επιλογών της και διαβάζει τους ισολογισμούς, βλέπουμε πως τα θεμελιώδη και οι δείκτες αποτίμησης της συγκεκριμένους την κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων σε χαμηλή αποτίμηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Θα εκποιηθούν 42 χιλ. μετοχές της εταιρείας με τη συνολική αξία να ανέρχεται στις 700 χιλ. ευρώ. Θα ξεκινήσει η διαδικασία στις 16 Μαΐου.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Ολοκληρώνουμε τη μελέτη των αποτελεσμάτων και θα πάμε σε επικαιροποίηση αν και οι διαφορές είναι μικρές. Όμως κάνοντας πριν κάνουμε το «ξεσκαρτάρισμα», γιατί βάζουμε και κάποιες άλλες προϋποθέσεις εκτός από θεμελιώδη, έχουμε καμιά 50άρια τουλάχιστον φθηνές εταιρείες. Και δε συζητάμε για αυτές που σήμερα μπορεί το p/e για παράδειγμα να μη μας ικανοποιεί αλλά έχουν μεγάλο growth και θα το μειώσουν στις επόμενες χρήσεις. Και με βάση λοιπόν μόνο τα θεμελιώδη το Χ.Α. είναι φθηνό.

INTRALOT: Την προσέχουν τη μετοχή. Πήγε σήμερα μέχρι τα 0,5650 ευρώ και στο -5,04% αλλά τη γύρισαν θετική κατά 0,84% (0,60 ευρώ).

INTRACOM: Καλές τοποθετήσεις είδαμε σήμερα στη μετοχή. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων και τα μετρητά είναι αρκετά πάνω από την αποτίμηση.

MIG: Παραμένει στα ύψη η μεταβλητότητα της μετοχής. Προσπάθησαν να τη γυρίσουν σήμερα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μεγάλος ο όγκος και δεν ξέρουμε ποιοι αγοράζουν, αλλά καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί, γιατί συνήθως από τις μεγάλες διακυμάνσεις πιο εύκολα χάνεις, παρά κερδίζεις.

AUSTRIACARD: Ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει αύριο αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ενισχύθηκε 6,48% και έκλεισε στα 11,50 ευρώ. Για να δούμε τι θα δούμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης