Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κοιτάζει ξανά υψηλότερα – Μερίσματα και αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κοιτάζει ξανά υψηλότερα – Μερίσματα και αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στις αγορές παραμένει θετικό. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και εμείς μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έχουμε ανοίξει καλά. Ήπια ανοδικά δηλαδή, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω βραχυπρόθεσμης ανόδου. Από την άλλη, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, είναι υποστηρικτικά και μαζί με τα μερίσματα που αναμένεται να αποκοπούν το επόμενο διάστημα, μπορούν να περιορίσουν το ύψος μίας ενδεχόμενης διόρθωσης.

Πολλές εισηγμένες θέλουν να αναπτυχθούν και μέσω εξαγορών. Ειδικά στον κλάδο της πληροφορικής έχουμε αρκετές δηλώσεις από πολλές. Επίσης και στις ΑΠΕ θέλουν αρκετές εταιρείες να επενδύσουν. Έχουν πολλές εισηγμένες χαμηλή μόχλευση και μπορούν. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο με την αγορά να περιμένει σήμερα τα μεγέθη της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Επίσης έχουμε στις 11 Μαϊου αναδιάρθρωση δεικτών MSCI.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Πλησιάζουμε προς τις εκλογές και νομίζουμε πως το ρίσκο κάπως έχει μειωθεί γιατί το πρώτο κόμμα αυξάνει τη διαφορά του από το δεύτερο και αυτό είναι κάτι που η αγορά θέλει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μπαράζ εκθέσεων έχουμε το τελευταίο διάστημα από ξένους αναλυτές για τις συστημικές και αυξάνουν τις τιμές στόχους και τα περιθώρια ανόδου. Παρά τη μεγάλη άνοδο των μετοχών σημειώνουν πως η αγορά δεν έχει εκτιμήσει σωστά τη δυναμική τους. Η Alpha Bank ξεχωρίζει σήμερα, λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων. Έχει ένα σημαντικό discount, μία σημαντική υποαπόδοση έναντι των άλλων συστημικών, που έως ένα βαθμό δικαιολογείται από τα αποτελέσματα χρήσης 2022 που δημοσίευσε και τα οποία δεν ήταν όπως των άλλων συστημικών. Για να δούμε, αν θα μπορέσει τώρα να ανατρέψει την τάση αυτή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ο τζίρος στα πρώτα λεπτά είναι χαμηλός και μάλλον παραπέμπει σε στάση αναμονής και συσσώρευση. Δε βλέπουμε σημαντικές κινήσεις. Λίγο ενισχύεται η ΔΕΗ και η Μυτιληναίος, ενώ υποχωρεί η Aegean και οριακά η Quest.

ΑΔΜΗΕ: Με καλό όγκο και καλή άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα. Στα 1,8320 ευρώ και στο +2,58% με όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

MIG: Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη μετοχή. Δικαιολογούνται έως ένα βαθμό λόγω της περιορισμένης διασποράς. Στο -11% λίγο μετά το άνοιγμα. Ενεργοποιείται τακτικά ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας και η μετοχή πάει σε δημοπρασία. Μεγάλος ο όγκος συναλλαγών και προσπάθεια να μην υποχωρήσει σημαντικά.

ΑΝΕΚ: Προφανώς και το deal με την Attica Group θα γίνει γιατί πρόκειται για διάσωση. Η μετοχή υποχώρησε στην περασμένη Παρασκευή λόγω της ανακοίνωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το θέμα για τη στήλη είναι αν όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και δοθούν οι εγκρίσεις, θα έχουν δικαίωμα και οι σημερινοί μέτοχοι της ΑΝΕΚ στη δημόσια πρόταση της STRIX προς τους μετόχους της Attica. Δηλαδή όταν θα γίνει η ανταλλαγή μετοχών και όσοι έχουν ΑΝΕΚ πάρουν μετοχές ΑΤΤΙΚΑ, θα τρέχει η δημόσια πρόταση ή θα έχει ολοκληρωθεί;

UNIBIOS: Καλή η κερδοφορία της εταιρείας και καλές οι προοπτικές όπως αναγράφονται στον ισολογισμό. Σήμερα ξεκίνησε με καλή άνοδο και καλό όγκο συναλλαγών και από τα μικρά είναι μεταξύ των λίγων που ξεχωρίζουν. Στα 0,6740 ευρώ και στο +6,65% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν καθώς η διοίκηση είπε στην παρουσίαση που έκανε πως στοχεύει σε μεγάλη εξαγορά. Στα 3,40 ευρώ και στο +2,41%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης