Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Αποτελέσματα, MSCI και εκλογές κρίνουν τη βραχυπρόθεσμη τάση – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση

ΧΑ: Αποτελέσματα, MSCI και εκλογές κρίνουν τη βραχυπρόθεσμη τάση – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση
Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από την Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο 75 εκατ. ευρώ από 105 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς και τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της διοίκησης, σειρά παίρνει σήμερα η Alpha Bank (δημοσιεύει μετά το κλείσιμο), με την αγορά να περιμένει επίσης ένα καλό πρώτο τρίμηνο.
Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο 75 εκατ. ευρώ από 105 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Από την άλλη στις 11 Μαΐου ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αν τελικά θα εισαχθεί ή όχι στους δείκτες του οίκου.
Καθώς οδεύουμε και προς την ημερομηνία των εκλογών, οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται θα παίξουν το ρόλο τους στις συνεδριάσεις.
Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως το πολιτικό ρίσκο έχει μειωθεί καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φαίνεται πως αυξάνεται, εξέλιξη που ευνοεί τις μετοχές.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται πως μπορεί να ξεκινήσει ήπια ανοδικά σήμερα, στο ίδιο μοτίβο με το κλίμα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές μετοχών.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι οι θετικές διεθνείς τάσεις θα προσφέρουν στήριξη στο Χ.Α. σήμερα, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2023.

Piraeus Securities
Οι προοπτικές στην αρχή της εβδομάδας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες, βοηθούμενες από τη βελτιωμένη διάθεση στο εξωτερικό και την ικανοποιητική μέχρι στιγμής κερδοφορία των εταιρειών της εγχώριας αγοράς. Η Alpha Bank είναι η δεύτερη τράπεζα που δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ η Τιτάν θα ανακοινώσει την Πέμπτη.

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος. Οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο.

Beta
Σήμερα, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ωστόσο, δεν περιμένουμε σημαντική υποχώρηση καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου παρέχουν δίχτυ ασφαλείας στις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι επικείμενες πληρωμές μερισμάτων προσφέρουν επίσης κίνητρο διακράτησης μεσοπρόθεσμα.

Κύκλος
Η Alpha Bank ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου. Την Τετάρτη ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός για τον Απρίλιο. Την Πέμπτη ο Τιτάν ανακοινώνει τα μεγέθη του 1ου τριμήνου και το βράδυ γνωστοποιούνται οι εξαμηνιαίες αλλαγές του MSCI Standard Greece (πιθανή είσοδος της 11ης ελληνικής εταιρείας). Η υπέρβαση των 1.100 μονάδων προϊδεάζει για επικείμενη αναμέτρηση με το υψηλό έτους, τις 1.133 μονάδες του Γ.∆. δηλαδή. Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση ωστόσο εντοπίζεται ψηλότερα, στις 1.150 μονάδες!

Depolas

Aπέχουμε πλέον δύο εβδομάδες από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και το ταμπλό δεν δείχνει ουσιαστική ανησυχία ενδεχομένως επηρεαζόμενο και από τις δημοσκοπήσεις. Φυσικά στο καλό κλίμα συμβάλλουν και οι εξαιρετικές επιδόσεις πολλών εισηγμένων, αλλά και το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε περίοδο διανομής μερισμάτων, και μάλιστα υψηλών στις περισσότερες περιπτώσεις, για ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές που κόβουν μέρισμα μέχρι το τέλος του μήνα (ορισμένες δεν έχουν εγκριθεί από ΓΣ) και με χρονική σειρά: Σαράντης (0,143 ευρώ/μτχ_9/5), ΟΛΘ (1,45 ευρώ/μτχ_11/5), ΕΕΕ (0.78 ευρώ/μτχ_25/5), Alpha Trust (0.2304 ευρώ/μτχ_29/5). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 20 ακόμα εταιρείες θα προχωρήσουν σε διανομές εντός Ιουνίου. Διατηρούμε, το εύρος των εκτιμώμενων τιμών προεκλογικά για τον ΓΔΧΑ μεταξύ των 1140 και 1030 μονάδων. Κατά τα άλλα, βαρύτητα θα δοθεί αυτή την εβδομάδα μεταξύ άλλων στα μεγέθη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, Γερμανία, Ελλάδα την Τετάρτη. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει αποτελέσματα Α΄ τριμήνου η Alpha Bank.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης