Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιστέκεται στην ευρωπαϊκή πτώση – Η Μυτιληναίος ξεχωρίζει

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιστέκεται στην ευρωπαϊκή πτώση – Η Μυτιληναίος ξεχωρίζει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη FED κατά 0,25% περιμένουμε τώρα την ΕΚΤ με το ενδιαφέρον και εδώ να εστιάζεται στις δηλώσεις. Από τη FED δε φάνηκε διάθεση για αλλαγή στάσης ή να δοθεί κάποια εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει μείωση επιτοκίων. Από την άλλη στις ΗΠΑ οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα παραμένουν. Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθεί και η δική μας αγορά, αλλά με μικρότερες λόγω Μυτιληναίου, ενώ στη συνέχεια γύρισε και ανοδική.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ακόμα και την εκτίμηση του πιο αισιόδοξου αναλυτή ξεπέρασαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν νωρίτερα. Ο όμιλος παρουσίασε πωλήσεις 1,358 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 30%, EBITDA 225 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 72% και καθαρά κέρδη 143 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 113%. Αυξημένος ο καθαρός δανεισμός στα 948 εκατ. ευρώ από 716 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022. Στα 26,30 ευρώ και στο +2% η μετοχή με αυξημένο όγκο που δίνει καλό τζίρο στο ξεκίνημα συνολικά της αγοράς.

COCA COLA: Οι συνολικές πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 2,2 δισ. ευρώ από 1,77 δισ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 2,05 δισ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους τα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένονται πάνω από 950 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρούν ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ στα πρώτα λεπτά, ανοδικά και πάλι η ΠΕΙΡ και οριακά χαμηλότερα η ΑΛΦΑ.

EPSILON NET: Αποκτά η Εθνική Τράπεζα το 7,5% στα 7,40 ευρώ ανά μετοχή. Στα 7,90 ευρώ άνοιξε ο τίτλος με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 428 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Χθες είδαμε, για δεύτερη μέρα, μεγάλη πτώση σε επιλεγμένα μικρά χαρτιά, που ίσως να έχει να κάνει με τη μεγάλη πτώση της Κυριακούλης και κάποιους «αεριτζήδες», οι οποίοι πουλούσαν και άλλες μετοχές για να καλύψουν την «τρύπα». Είναι φυσικά και οι πωλήσεις λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων. Μερικές εισηγμένες είχαν δείξει νωρίτερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά στα μεγέθη. Θέλουμε να δούμε σήμερα τη συνέχεια.

Η στήλη στέκεται στα καλά και έχοντας μία συνολική εικόνα πλέον θα πούμε πως μείναμε ικανοποιημένοι από αρκετές και πολλές από αυτές είναι στις επιλογές μας. Από το σύνολο των εισηγμένων μας ικανοποίησαν ή και μας ενθουσίασαν μεταξύ άλλων της Alpha Αστικά Ακίνητα, AS Company, Autohellas, Cenergy, Epsilon Net, Flexopack, Jumbo, Μedicon, Mevaco, Phoenix Vega Mezz, Revoil, Titan, ΓΕΒΚΑ, Δάιος, Έλαστρον, Έλτον, Καρέλιας, Κτήμα Λαζαρίδη, Μοτοδυναμική, Μυτιληναίος, Πετρόπουλος, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Φουρλής. Από την πρώτη ανάγνωση αυτές οι εισηγμένες.

AVE: Δε δημοσίευσε καλά αποτελέσματα, αλλά οι βασικοί μέτοχοι είναι και πάλι έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία μέσω αύξησης κεφαλαίου, ειδικά αν θέλουν να αποφύγουν την επιτήρηση. Βέβαια το ερώτημα εδώ είναι και με τι κεφάλαια θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της Carrefour. Ο Όμιλος, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής Retail & More A.E εισέρχεται στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων), αναζητώντας πιο επικερδής δραστηριότητες που θα προσφέρουν καλύτερα περιθώρια κέρδους και ισχυρότερες ταμειακές ροές.

Στους άμεσους στόχους της Retail & More είναι η δημιουργία ενός νέου Πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων με κοινή εταιρική ταυτότητα, όπου θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, θα παρέχονται προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Στην Ελλάδα θα αναπτύξει καταστήματα με τα σήματα: Carrefour express, Cattefour market, Carrefour Bio, Carrefour Flash και Supeco.

Για το 2023 ο Όμιλος εντατικοποιεί το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων Carrefour με βάση τον ακόλουθο σχεδιασμό: Ωρίμανση των καταστημάτων που ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2022. Άνοιγμα περίπου 20 νέων καταστημάτων με την μέθοδο Franchise με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και την επαρχία. Αξιολόγηση ευκαιριών για ενδεχόμενες εξαγορές εφόσον αυτές παρουσιαστούν σαν συνέπεια της συγκέντρωσης του κλάδου. Δημιουργία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας από Έλληνες παραγωγούς. Αντιπροσώπευση και διανομή προϊόντων (τροφίμων-ποτών).

FRIGOGLASS: Αποχώρηση Λεβέντη από το Δ.Σ. της εταιρείας.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Μπήκαν τα νέα χαρτιά και πλέον η εισηγμένη έχει μόνο κοινές μετοχές αφού ολοκληρώθηκε η μετατροπή των προνομιούχων.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με νέες απώλειες 4% άνοιξε η μετοχή και πήγε σε δημοπρασία. Προς τα 0,80 ευρώ έχει επιβεβαιωθεί η στήριξη στο παρελθόν.

MIG: Με άνοδο 23% ξεκίνησε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης