Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική διόρθωση με χαμηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική διόρθωση με χαμηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια υποχώρηση σήμερα με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές. Η Πειραιώς είχε σημαντικές απώλειες που ίσως σχετίζονται με τις εκτιμήσεις για είσοδο ή όχι στον MSCI και κάποιες αναλύσεις που κυκλοφόρησαν. Ήταν κάπως προεξοφλημένη και η αναβάθμιση των προοπτικών μας από την S&P. Όμως παραμένει ένα σημαντικό γεγονός. Διόρθωσε και η Μυτιληναίος, ενώ έβαλαν πλάτη Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή. Άντε να δούμε πότε θα κλείσει, αν κλείσει αυτό το deal. Πάνω από τις 1.100 μονάδες παρέμεινε ο Γενικός Δείκτης με απώλειες 0,53% και χαμηλό τζίρο. Ο Τραπεζικός Δείκτης υποχώρησε 1,63%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πέρασε από τη Γ.Σ. η πώληση της Άκτωρ και αναμένεται τώρα η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μένει με λίγες δραστηριότητες με καθαρό ταμείο και υψηλά ίδια κεφάλαια. Χάνει μόνο σε τζίρο, αφού το EBITDA στην κατασκευή ήταν μηδενικό, έχει REDS, παραχωρήσεις και 25% της Άνεμος. Έχει και τα «σκουπίδια», αλλά μάλλον και αυτά όπως και το 25% στις ΑΠΕ, ίσως πουληθεί. Ουσιαστικά όμως το μεγαλύτερο μέρος από το EBITDA το δίνει η Αττική Οδός. Η σύμβαση λήγει το 2024, ίσως υπάρξει μία παράταση, αλλά έχει χρόνο για να δει τι θα κάνει. Στο -3,33% και στα 2,0350 ευρώ με χαμηλό όγκο 63 χιλ. τεμαχίων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχασε 3,85% και έκλεισε στα 2,1960 ευρώ με όγκο 3,5 εκατ. τεμαχίων. Ακολούθησε η Alpha Bank με απώλειες 1,82%, ενώ οι άλλες δύο συστημικές έχασαν κάτι λιγότερο από 1%.

MOTOR OIL: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές έκλεισε αμετάβλητη. Η διαφορά της στο ταμπλό με την Τέρνα Ενεργειακή στα 50 εκατ. ευρώ. Θα μας τρελάνουν…

ΛΑΜΨΑ: Σε υψηλά 23 ετών η μετοχή.

ΛΑΜΔΑ: Αυτή ζαλίζεται άμα πάει λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ. Απώλειες 1,98% σήμερα.

FLEXOPACK: Το διαμαντάκι αυτό δε κάνει μεγάλους όγκους, αλλά κάποια στιγμή, που θα πάει θα βρει και αυτό το δρόμο του. Αστεία η αποτίμηση των 104 εκατ. ευρώ. Και πάλι καλά να λέμε που «κοιτάει» τα 9 ευρώ γιατί πριν λίγους μήνες την είχαν στα 6,5 ευρώ οι αθεόφοβοι.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα και είχε δείξει στις προηγούμενες συνεδριάσεις μία σχετική αφύπνιση. Πήγε δυνατά το 2022 και με βάση τα κέρδη παραμένει τσάμπα η μετοχή. Στα 7,36 ευρώ και στο +3,95% με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Δεν περιμέναμε πως θα ενθουσιαστούν οι επενδυτές, αλλά κάποιοι πουλούσαν και στα 2,16 ευρώ, δηλαδή σε αποτίμηση 28,3 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τα 17 εκατ. ευρώ που είναι το ταμείο και οι επενδύσεις, μένουν 11,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη ήταν 2,5 εκατ. ευρώ, άρα τσάμπα η μετοχή και χωρίς να εξετάζουμε τις προοπτικές που ανοίγονται από την αγορά οικοπέδων στην Ελούντα.

AUTOHELLAS: Αξίζει αναφοράς καθώς έκοψε μέρισμα μικτό 0,65 ευρώ ανά μετοχή και έχασε μόλις 0,22 ευρώ σήμερα. 

ΜΙΝΕΡΒΑ: Υψηλός ο όγκος σήμερα στη μετοχή, για τα δεδομένα της. Έκανε 4.500 τεμάχια και ενισχύθηκε 1,63%.

MIG: Επιβεβαιώθηκαν οι πωλήσεις από την πλευρά Ηλιόπουλου και ανακοινώθηκε ότι προχωράει η ανταλλαγή με τη STRIX, άρα πλησιάζει η ώρα της δημόσιας πρότασης στην Attica Group. Στα 2,50 ευρώ είναι πλέον η μετοχή, άρα έχει μειωθεί σημαντικά το discount. Θέλουμε να δούμε και πως θα αντιδράσει η MIG μετά τη δημόσια πρόταση. Από τη μία θα λείπει το μαξιλαράκι, αλλά από την άλλη η συγκέντρωση είναι αρκετά υψηλή και τα κομμάτια που είναι ελεύθερα λίγα. Μένει επίσης να μάθουμε τι θα γίνει με την ΑΝΕΚ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πολύ ωραία η παρουσίαση της εταιρείας στην πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση και νομίζουμε πως ο Πάρης Κυριακόπουλος, εκτός από την αισιοδοξία που επικοινώνησε, άφησε και καλές εντυπώσεις.

ΜΕΖΖ: Έχουν αποκτήσει αρκετή μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα. Σήμερα ήταν πάλι μέρα ανόδου και για τα τέσσερα χαρτιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης