Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Περιμένοντας την S&P – Μεταβλητότητα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Περιμένοντας την S&P – Μεταβλητότητα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται επιφυλακτικό και θα μπορούσε να μας επηρεάσει, με τη συσσώρευση να είναι το βασικό σενάριο
Σχετικά Άρθρα
Η αξιολόγηση της S&P σήμερα το βράδυ θα είναι στο επίκεντρο με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί να κάνουν λόγο για αναβάθμιση των προοπτικών από σταθερές σε θετικές. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση της μεταβλητότητας ενόψει της ανακοίνωσης.
Παράλληλα η ανακοίνωση της Eurostat σήμερα το μεσημέρι θα δώσει εικόνα του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος της χώρας και θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο.
Μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, η αγορά διόρθωσε και χθες στο κλείσιμο φάνηκαν τοποθετήσεις κυρίως στις τράπεζες.
Για σήμερα, το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται επιφυλακτικό και θα μπορούσε να μας επηρεάσει, με τη συσσώρευση να είναι το βασικό σενάριο.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν ένα σχετικά επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει εύθραυστο εν μέσω κάπως απογοητευτικών κερδών και αδύναμων οικονομικών στοιχείων.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα ανακάμψει σήμερα μετά από δύο αρνητικές συνεδριάσεις, λόγω της ανακοίνωσης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2022 και της επικείμενης αξιολόγησης της S&P απόψε.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα σήμερα ενόψει της αξιολόγησης της S&P αργότερα το βράδυ.

Beta
Ημέρα πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς η S&P αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία της μετά το κλείσιμο της αγοράς. Σημειώνεται πως η αξιολόγηση απέχει μία μόλις βαθμίδα από την επενδυτική ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές). Αναμένουμε ότι η αγορά θα κάνει εικασίες αναφορικά με το γεγονός. Σημειώστε πως τα παράγωγα Απριλίου λήγουν σήμερα.

Κύκλος
Λήγουν σήμερα τα ΣΜΕ του τρέχοντα μήνα ενώ λίγο μετά η Eurostat δημοσιοποιεί τα δημοσιονομικά στοιχεία (έλλειμμα-χρέος) για τις χώρες της Ε.Ε. με τον πήχη των προσδοκιών να είναι ψηλά για την Ελλάδα. Τα μεσάνυχτα τέλος αναμένεται η έκθεση για το ελληνικό αξιόχρεο από τη S & P και η προσδοκία για αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές είναι το ελάχιστο αναμενόμενο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης