Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πτωτικά η Τέρνα Ενεργειακή λόγω αποτελεσμάτων – Στην τηλεδιάσκεψη το ενδιαφέρον

Πτωτικά η Τέρνα Ενεργειακή λόγω αποτελεσμάτων – Στην τηλεδιάσκεψη το ενδιαφέρον
Με p/e 33 φορές η εισηγμένη και ο δείκτης EV/EBITDA είναι στις 18 φορές
Σχετικά Άρθρα
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακής για τη χρήση 2022 και η μετοχή να κλείνει αρνητικά.
Σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx οι μέσες εκτιμήσεις προέβλεπαν EBITDA 185 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 75,15 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA 164,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 69,7 εκατ. ευρώ.
Η κερδοφορία δίνει p/e 33 φορές ενώ η εταιρική αξία (EV) ανέρχεται στα 2,97 δισ. ευρώ (669,7 εκατ. ευρώ καθαρός δανεισμός) και ο δείκτης EV/EBITDA είναι στις 18 φορές!
Η μετοχή υποχώρησε 0,49% στα 20,20 ευρώ με όγκο 152 χιλ. τεμάχια.
Το ενδιαφέρον των αναλυτών στρέφεται στην τηλεδιάσκεψη και στις πληροφορίες που ίσως δώσει η διοίκηση αναφορικά με τη φημολογία πώλησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 45,0 εκατ. ευρώ (0,38/μτχ.) έναντι 40,0 εκατ. για το 2021 (0,34/μτχ).
Το 2022 ήταν ένα έτος ορόσημο για την ανάπτυξη της Εταιρείας, καθώς η σταδιακή ηλέκτριση του νέου συμπλέγματος αιολικών πάρκων επιτεύχθηκε πριν από το τέλος του έτους, ενώ ξεκίνησαν και οι κατασκευαστικές εργασίες για το έργο μεγάλης κλίμακος και διάρκειας αποθήκευσης δια Αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία (680MW). Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις μεγάλης αποθήκευσης είναι απόλυτο προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος. Ως αποτέλεσμα, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά την τρέχουσα περίοδο διαθέτει περισσότερα από 2,0 GW έργων σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή. Με τα έσοδα που θα αρχίσουν σταδιακά να συνεισφέρουν οι νέες επενδύσεις από το 2023 θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κερδοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης