Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διόρθωση, ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διόρθωση, ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λίγο χαμηλότερα άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης αλλά μετά εντάθηκαν οι ρευστοποιήσεις. Εμείς περιμένουμε την S&P αύριο βράδυ, αλλά και στοιχεία σημαντικά για έλλειμμα και χρέος που θα δώσει επίσης αύριο η ΕΛΣΤΑΤ. Ανακοίνωσε αποτελέσματα η Τέρνα Ενεργειακή, αλλά περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη. Λίγο μουδιασμένα ξεκίνησε η συνεδρίαση και με αρκετές μετοχές να μην κάνουν πράξη αμέσως. Ήπιες ήταν και οι δικές μας απώλειες στο ξεκίνημα, αλλά μετά την αύξηση των πιέσεων στην Ευρώπη, ακολουθούμε και εμείς. Ο Γ.Δ. κινείται προς τις 1.100 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Όπως αναφέρουν αναλυτές, θα είναι στο επίκεντρο καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται στην τηλεδιάσκεψη και στις αναφορές που ίσως γίνουν για τη φημολογούμενη εξαγορά της εταιρείας. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 69,7 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 2,5%. Τα δημοσιευμένα είναι στα 57 εκατ. ευρώ. Θα δώσει μέρισμα 0,38 ευρώ ανά μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 670 εκατ. ευρώ και ο δείκτης net debt/EBITDA είναι στις 4,1 φορές σύμφωνα με την εταιρεία. Δε συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό αναλυτών για τη δίκαιη τιμή της μετοχής, ούτε θεωρούμε χαμηλό το τίμημα που ακούγεται για εξαγορά. Υπάρχουν άλλες με χαμηλότερους δείκτες από άλλους κλάδους. Αλλά αν θέλεις να επενδύσεις στις ΑΠΕ, η συγκεκριμένη έχει προβάδισμα. Άνοιξε με απώλειες η μετοχή αλλά με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς μεγάλες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ήπιες απώλειες για Εθνική και Πειραιώς και αμετάβλητες οι άλλες δύο συστημικές. Με απώλειες 3,22% άνοιξε η Ελλάδος λόγω αποκοπής του μερίσματος.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης και άνοιξε με 9 τεμάχια.

ΟΛΠ: Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο άνοιξε η μετοχή. Παραμένει κάτω από τα 20 ευρώ, αν και θα έπρεπε να είναι αρκετά υψηλότερα. Χαμηλό p/e, αδάνειστη και πύλη για πολλές δραστηριότητες. Δηλαδή να μην πάρουμε κάποια μετοχή με μονοψήφιο p/e, αλλά κάποια που παίζει 20 φορές τα κέρδη;

ΑΔΜΗΕ: Με απώλειες άνω του 1% ξεκίνησε η μετοχή. Τηλεδιάσκεψη σήμερα από τη διοίκηση για την ενημέρωση των αναλυτών…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τεράστιες υπεραξίες γράφει από τα πλοία που αγόρασε σε πολύ καλές εποχές. Μήπως να βάλει και κάτι στην τσέπη; Το ταμείο βέβαια είναι γεμάτο και αν απελευθερωθούν και τα λεφτά του Πόρτο Καρράς, μεγαλώνει περαιτέρω.

MIG: Έχουμε ξαναγράψει, πως η λογική κίνηση ήταν να πουλήσει ο κ.Ηλιόπουλος. Με τα λεφτά σου δεν παίζεις. Καταλαβαίνει πως πηγαίνει το πράγμα, έχει δυνατούς δικηγόρους και κινείται αναλόγως. Έκανε μεγάλο σαματά, ανάγκασε την Πειραιώς να αυξήσει το τίμημα και να μην κοιμάται και τόσο ήσυχη τα βράδια, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (απάντηση): Μας άρεσαν τα αποτελέσματα, αλλά φυσικά και κοιτάμε τα όσα γράφει ο ισολογισμός με τις εταιρείες που συνδέεται. Πολλά εκατομμύρια πηγαίνουν δεξιά και αριστερά, δημιουργώντας εντυπώσεις. Αν πάντως, συνεχίσει έτσι και το 2023, παρά τις ανησυχίες, τουλάχιστον σε επίπεδο ταμειακών ροών, θα δούμε και μία υποχώρηση των τραπεζικών υποχρεώσεων.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τη βοήθησε χθες η έκθεση της Edison, αλλά πρέπει να βοηθήσουν κι άλλοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης