Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Τέρνα Ενεργειακή

XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Τέρνα Ενεργειακή
Οι αναλυτές να περιμένουν πως θα επικρατήσει η στάση αναμονής μέχρι την αυριανή απόφαση της S&P
Σχετικά Άρθρα
Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές να λάβει σήμερα η αγορά, με το άνοιγμα να αναμένεται μικτό στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Στο εσωτερικό η διόρθωση που ξεκίνησε χθες δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια σήμερα, με τους αναλυτές να περιμένουν πως θα επικρατήσει η στάση αναμονής μέχρι την αυριανή απόφαση της S&P.
Μία αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές αναμένεται από την αγορά.
Στήριξη θα μπορούσε επίσης να βρει η αγορά από την καλή πορεία της οικονομίας και τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου στο πρώτο τρίμηνο.
Η Τέρνα Ενεργειακή δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2022 πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες να ανοίξουν με μικτές τάσεις, εν μέσω μοιρασμένου επενδυτικού κλίματος λόγω των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα ενόψει των αυριανών στοιχείων για το 2022. Η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Μετά τις χθεσινές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιμένουμε η αγορά να επιστρέψει σε θετικό έδαφος.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της αυριανής αξιολόγησης της S&P. Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Depolas
Χαμηλή μεταβλητότητα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς αγορές καθώς αναζητείται κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα εν μέσω και των εταιρικών αποτελεσμάτων Α΄τριμήνου. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25μβ από την FED στις 3 Μαΐου, αν και δεν αποκλείουμε αυτή να είναι η τελευταία.
Ξεκάθαρα οι επενδυτές αναμένουν το κατάλληλο σήμα / σήματα που θα δώσει και την αντίστοιχη κατεύθυνση. Η στρατηγική του ‘’βλέποντας, αξιολογώντας και κάνοντας’’ κυριαρχεί στην παρούσα φάση.
Στο εσωτερικό, παρόλο που βρισκόμαστε σε τοπικά υψηλά συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι το ‘’range trading’’ μέχρι να κλείσει και το κεφάλαιο ‘’εκλογές’’. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας βρίσκεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου της Ευρωζώνης (στις 17,00) και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετά χαμηλότερα των εκτιμήσεων δημοσιεύτηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαρτίου (-2,6% έναντι εκτ -0,6%_μηνιαία βάση) της Γερμανίας σήμερα το πρωί ενδεχομένως δείχνοντας προς μια ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Κύκλος
Η νηοπομπή των ανοδικών συνεδριάσεων διακόπηκε με τη διόρθωση ωστόσο να συντελείται συντεταγμένα για να αποκομίσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές που ρευστοποιούσαν τίτλους. Τα κατώτερα των προσδοκιών εταιρικά κέρδη προκαλούν μικρές αναταράξεις στη Wall Street αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης