Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μετά το σερί των 11 ανοδικών ψάχνει κατεύθυνση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μετά το σερί των 11 ανοδικών ψάχνει κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές ποντάρουν πως ο οίκος S&P το βράδυ της Παρασκευής θα αναβαθμίσει σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα είναι πλέον αρκετά κοντά στην κανονικότητα. Η ψυχολογία είναι εξαιρετική και υποστηρίζεται από τα ισχυρά θεμελιώδη των εταιρειών. Μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές, κάποια στιγμή θα δούμε και διόρθωση, λένε κάποιοι αναλυτές. Ο τζίρος είναι υψηλός, κατευθύνεται σε συγκεκριμένες μετοχές και βέβαια υπάρχουν και πολλές που δεν έχουν κάποια συμμετοχή στο πάρτι.

Σημειώνουμε, πως το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού παραμένει καλό. Οριακά χαμηλότερα σήμερα ο DAX και σχεδόν αμετάβλητος ο CAC 40. Ο Γ.Δ. άνοιξε ξανά με ήπια άνοδο αλλά ψάχνει κατεύθυνση. Τράπεζες και Coca Cola προσφέρουν στήριξη στα πρώτα λεπτά, ενώ πιέζονται Jumbo και Τιτάν, επηρεάζοντας την πορεία της αγοράς. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, ας κερδίσουν και οι επόμενοι…

ΟΜΟΛΟΓΑ: Σήμερα γίνεται δημοπρασία για επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033. Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 300 εκατομμύρια ευρώ. Μη ρωτήσουμε τι επιτόκιο δίνουν οι τράπεζες σε όσους έχουν καταθέσεις.

ATTICA BANK: Οι συστημικές καλούνται να βάλουν λεφτά. Παλαιότερα είχε βάλει μέχρι και η ΕΥΔΑΠ και τα έχασε όλα. Απίστευτα πράγματα! Μόνο στην Ελλάδα αυτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το ξεκίνημα για Εθνική και Alpha Bank. Με ήπια άνοδο παρά το μεγάλο ράλι των προηγούμενων ημερών η Πειραιώς. Οριακά ενισχύεται και η Eurobank.

MOTOR OIL: Δείχνει να θέλει να βγάλει αντίδραση σήμερα.

LAMDA: Οριακή βελτίωση της αποτίμησης στις τελευταίες συνεδριάσει και ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, αλλά δε νομίζουμε να είναι ικανοποιημένοι με αυτήν την πορεία κάποιοι.

JUMBO: Με αυξημένες απώλειες 1,90% στο ξεκίνημα, δίνει μία πίεση στην αγορά συνολικά.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Από τα μικρά χαρτιά που έχουν ξεχωρίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια των 11 συνεχόμενων ανοδικών, έχει απόδοση 17,8% και από την αρχή του έτους 47,5%. Η αποτίμηση των 11,2 εκατ. ευρώ είναι αρκετά χαμηλή με βάση το εννεάμηνο που έχει δημοσιεύσει. Τα EBITDA είχαν διαμορφωθεί στα 5,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 3,6 εκατ. ευρώ από 3,03 εκατ. ευρώ. Απολύτως δικαιολογημένη δηλαδή η κίνηση και θα λέγαμε πως έχει μεγάλο περιθώριο ανόδου. Δεν έχει βέβαια την προβολή άλλων και ίσως γι’αυτό υστερεί.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Πολύ καλά τα νούμερα που δημοσίευσε και μάλιστα βλέπουμε αύξηση εξαγωγών, νέα προϊόντα και καλές προοπτικές, αν και ο πληθωρισμός έχει αρχίσει και επηρεάζει. Πωλήσεις 45,6 εκατ. ευρώ από 36,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,42 εκατ. ευρώ από ζημία 355 χιλ. ευρώ. Μονοψήφιο το p/e, και κάτω από τη μονάδα ο δείκτης p/bv αφού τα ίδια κεφάλαια είναι στα 14 εκατ. ευρώ. Έχουμε ένα δανεισμό κάπως υψηλό για το τζίρο και θέλουμε διατήρηση ή και βελτίωση των ταμειακών ροών που είδαμε το 2022.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης σήμερα για τη μετοχή.

AUTOHELLAS: Αύριο η Γενική Συνέλευση για την έγκριση του μερίσματος των 0,65 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5%. Στις 24 Απριλίου η αποκοπή.

ΟΛΘ: Έβγαλε ανακοίνωση η εταιρεία για τις αμοιβές, γιατί μάλλον αυτή βρήκαν να ασχοληθούν. Άλλη του FTSE 25 μοίρασε 140 εκατ. ευρώ στη χρήση 2022 σε ένα πρόσωπο, αλλά ασχολήθηκαν με τον ΟΛΘ. Τι να πούμε βρε παιδιά…

FLEXOPACK (απάντηση): Αν η τρέχουσα χρήση πάει καλά τον αρνητικό καθαρό δανεισμό τον έχει στο τσεπάκι. Ο ισολογισμός είναι πολύ ισχυρός και κατά την ταπεινή μας άποψη και με βάση αυτά που βλέπουμε τριγύρω, εδώ θα μπορούσε να δει και διπλή τιμή. Λείπει βέβαια το όραμα, αλλά και πάλι το περιθώριο είναι σημαντικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης