Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πάνω από την Alpha Bank η αποτίμηση της Πειραιώς – «Καλπάζει» λόγω MSCI και HSBC

Πάνω από την Alpha Bank η αποτίμηση της Πειραιώς – «Καλπάζει» λόγω MSCI και HSBC
Η HSBC αύξησε την τιμή στόχο στα 3,35 ευρώ από 3,30 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Πάρτι σήμερα στον τραπεζικό κλάδο λόγω της νέας έκθεσης της HSBC η οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες και αυξάνει τις τιμές στόχους.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ένα ακόμη λόγο για να επεκτείνει την ανοδική της κίνηση και είναι η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, στις 11 Μαΐου (με ισχύ από 1η Ιουνίου), και έχει σύμφωνα με αναλυτές αυξημένες πιθανότητες να ενταχθεί στον MSCI Greece Stantard καθώς από την προηγούμενη αναδιάρθρωση η μετοχή έχει γράψει άνοδο μεγαλύτερη του 80%.
Η αποτίμηση προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ και πλέον έχει ξεπεράσει την αποτίμηση της Alpha Bank κατά 100 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της μετοχής είναι στα 2,3640 ευρώ με άνοδο 6,01% και όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο υψηλό το είχε γράψει στα 2,4490 ευρώ στις 28 Φεβρουαρίου.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως πρόκειται για προεξόφληση της καλής είδησης που είναι η είσοδος στον MSCI και για τους επενδυτές είναι ένα «σίγουρο bet» αφού θα βρεθούν εύκολα και οι αγοραστές, για να πάρουν τις μετοχές, υπονοώντας πως η είσοδος στους δείκτες θα φέρει εισροές από funds που ακολουθούν τους συγκεκριμένους δείκτες.
Η HSBC αύξησε την τιμή στόχο στα 3,35 ευρώ από 3,30 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, ενώ η τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου πάνω από 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης