Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο... περίμενε οι επενδυτές για νέες επιχειρηματικές εξελίξεις – Από ποιες εταιρείες αναμένονται ειδήσεις

Στο... περίμενε οι επενδυτές για νέες επιχειρηματικές εξελίξεις – Από ποιες εταιρείες αναμένονται ειδήσεις

Για περισσότερες από 15 εταιρείες υπάρχουν νέα που αναμένονται και μπορούν να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών 

Αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών, μικρών και μεγάλων, από τις οποίες υπάρχουν συζητήσεις, ή συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποτιμήσεις. 
Οι επενδυτές είναι στο… περίμενε και αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για να ενημερωθούν αν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, ή ακόμα και αν έχει ναυαγήσει.
Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει η Τέρνα Ενεργειακή, όπου οι επενδυτές εδώ και ένα χρόνο ακούν ότι υπάρχουν συζητήσεις, ότι έχει κλείσει η συμφωνία, ότι βρήκε χρηματοδότηση ο αγοραστής κ.α. αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.
Αν κλείσει αυτό το deal (τελευταίες αναφορές του BN κάνουν λόγο ότι η First Sentier βρήκε χρηματοδότηση) αναμένεται η τιμή της εξαγοράς όπου θα είναι και τιμή δημόσιας πρότασης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι επενδυτές περιμένουν θετικά νέα από τη Μυτιληναίος, η οποία καταγράφει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο, αναφορικά με την είσοδο σε μεγάλη αγορά του εξωτερικού. Προφανώς και μία τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει τα δεδομένα στη μετοχή. 
Για είσοδο σε ξένη αγορά και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, περιμένουν τα νεότερα και οι μέτοχοι της Intralot.
Περιμένουν την αμερικανική θυγατρική να μπει στον Nasdaq και να βελτιώσει τα ίδια κεφάλαια του ομίλου, ώστε να βγει από την επιτήρηση, αλλά να αποτυπωθεί και η αξία της θυγατρικής.
Από τις ΗΠΑ περιμένουν νέα και οι μέτοχοι της Cenergy, αναφορικά με την κατασκευή εργοστασίου σε συνεργασία με την Orsted.
Η τελευταία ενημέρωση από τη διοίκηση είναι πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. 
Οι μέτοχοι της Κλουκίνας-Λάππας περιμένουν την ολοκλήρωση της πώλησης του ποσοστού που κατέχει η οικογένεια Λάππα στην Intracom στο 1 ευρώ, ώστε να ακολουθήσει δημόσια πρόταση. Στη λογιστική κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης 2022 αναφέρεται πως θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Την ολοκλήρωση του deal MIG- STRIX-Αttica Group περιμένουν επίσης και οι μέτοχοι της Attica Group ώστε να γίνει και εδώ νέα δημόσια πρόταση στα 2,59 ευρώ. 
Στο deal εμπλέκεται και η ΑΝΕΚ, αφού θα συγχωνευτεί με την Attica Group, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα μπορούν οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ να πουλήσουν τις μετοχές που θα λάβουν στη STRIX στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης. 
Η ΒΙΣ έχει ανακοινώσει πως είναι σε συνομιλίες για πώληση πακέτου μετοχών, αλλά δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση. 
Επενδυτής είχε εμφανιστεί και στους Ευρωσυμβούλους και αναμένεται και από εδώ πληροφόρηση, αλλά επίσης υπάρχει και θέμα πώλησης ακινήτου και κάποιες εξαγορές που είχαν ακουστεί αλλά δεν έχουν γίνει. 

Τελευταία η ΑΒΑΞ ακούγεται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για εξαγορά από τη Μυτιληναίος, αλλά δεν υπάρχει επίσημη απάντηση, ούτε κάποια ενόχληση από τις αρμόδιες αρχές να απαντήσει στα δημοσιεύματα. 
Δύο εταιρείες, Austriacard και Prodea, έχουν ενημερώσει πως θέλουν να αυξήσουν τη διασπορά των μετοχών, με τη δεύτερη να το προσπαθεί για αρκετά χρόνια χωρίς μεγάλη βελτίωση της ελεύθερης διασποράς. 
Η Μπήτρος περιμένει διαγραφή δανείων από τις τράπεζες και περιμένει αρκετούς μήνες, ενώ και η ΒΙΟΤΕΡ αν και έχει ανακοινώσει συμφωνία με τράπεζες και πρόθεση να πουλήσει ακίνητα, δεν έχουμε δει κάποια εξέλιξη. 
Τέλος η Δομική Κρήτης είχε ανακοινώσει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Δημήτρη Κούτρα, αλλά αν και στην αγορά ακούγεται πως δεν προχωράει η συμφωνία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ενώ οι φήμες έχουν αναζωπυρωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης