Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Διάσπαση των 1.100 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Διάσπαση των 1.100 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα βρεθούν Motor Oil, Jumbo λόγω των τηλεδιασκέψεων και ΑΔΜΗΕ λόγω αποτελεσμάτων τα οποία κρίνονται από τους αναλυτές ανώτερα των εκτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα στην εγχώρια αγορά παραμένει καλό και παρά τις 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν αποκλείεται άλλη μία ανοδική, λόγω και του καλού κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού και της προσδοκίας για την πολιτική σύσφιξης της FED.
Η αντίσταση των 1.100 μονάδων αναμένεται να δοκιμαστεί ξανά με κάποιους αναλυτές να περιμένουν διάσπαση, χωρίς πάντως να αποκλείονται και επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Στο εσωτερικό ο υψηλός τζίρος των τελευταίων ημερών παρά την περίοδο του Πάσχα, δείχνει ότι οι επενδυτές περιμένουν αναβάθμιση από τη S&P σε λίγες μέρες, ενώ και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν Motor Oil, Jumbo λόγω των τηλεδιασκέψεων και ΑΔΜΗΕ λόγω αποτελεσμάτων τα οποία κρίνονται από τους αναλυτές ανώτερα των εκτιμήσεων.
Σημειώνεται πως αύριο και τη Δευτέρα το Χ.Α. θα είναι κλειστό λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πως ετοιμάζονται για μικτό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις οικονομικές προοπτικές εν μέσω προσδοκιών ότι ο κύκλος σύσφιξης της FED μπορεί να είναι κοντά στο τέλος του.
Υπενθυμίζουμε πως η ελληνική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Απριλίου λόγω των διακοπών του Ορθόδοξου Πάσχα.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους σήμερα, ενόψει των αργιών του Πάσχα με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται.

Piraeus Securities
Λόγω της επιφυλακτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό από τις μακροοικονομικές ανησυχίες θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών (το ΧΑ θα είναι κλειστό την Παρασκευή και τη Δευτέρα).

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να κινηθεί για μία ακόμη συνεδρίαση ανοδικά και να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1.100 μονάδων.

Beta
Οι επενδυτές μπορεί να πάρουν μία ανάσα στη σημερινή συνεδρίαση ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

Κύκλος
Σημαντικότερη τεχνική εξέλιξη η υπέρβαση (και μάλιστα με ανοδικό χάσμα) της αντίστασης των 1.093 μονάδων που μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη στήριξη. Η αναμέτρηση ωστόσο με τις 1.100 μονάδες δεν στέφθηκε από επιτυχία παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (στο 5% το Μάρτιο από 6% το Φεβρουάριο).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης