Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Γιατί είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ η αξία της Lamda; – Οι επισκέψεις Άδωνι, οι αγορές του CEO και τα αναπάντητα ερωτήματα

Γιατί είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ η αξία της Lamda; – Οι επισκέψεις Άδωνι, οι αγορές του CEO και τα αναπάντητα ερωτήματα
Η εταιρεία, έχει αναφέρει πως πηγαίνουν καλά οι προπωλήσεις, αλλά δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις συχνές επισκέψεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στο Ελληνικό, οι επενδυτές δε φαίνονται να έχουν πεισθεί ότι όλα εξελίσσονται ονειρεμένα στην πορεία των εργασιών, με αποτέλεσμα η μετοχή της Lamda Dev. να διολισθαίνει όλο και χαμηλότερα.
Πλέον έχει βρεθεί να αποτιμάται κάτω από 1 δισ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως το 2019 είχε πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση τότε είχε γίνει στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή και μέρος των κεφαλαίων θα πήγαινε για την πληρωμή των δύο δόσεων του τιμήματος για τη μεταβίβαση του Ελληνικού.
Ένα άλλο μέρος θα πήγαινε για την ανέγερση των δύο εμπορικών κέντρων, εντός του ακινήτου.

Το Σεπτέμβριο του 2019 είχε φτάσει η μετοχή να διαπραγματεύεται πάνω από τα 9 ευρώ, χωρίς ακόμα να της έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο.
Μετά την κάλυψη της αύξησης, ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, είχε προχωρήσει σε μαζικές αγορές μετοχών, ξοδεύοντας περίπου 11 εκατ. ευρώ αποκτώντας περίπου το 1% του συνόλου των μετοχών.
Μάλιστα η τιμή που αγόραζε ήταν από 7,40 ευρώ έως και 8,70 ευρώ, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα που διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αγορές έγιναν με δάνειο από συστημική τράπεζα με ενέχυρο τις μετοχές!

Πριν από δύο χρόνια ήταν στα 7,5 ευρώ η μετοχή και πριν από 1 χρόνο στα 6,5 ευρώ, δηλαδή κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Σήμερα, η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από τα 5,70 ευρώ και κάτω από 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση η εισηγμένη, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για αποχώρηση της Πειραιώς και της Eurobank, από το σχεδιασμό να μεταφερθούν στο Ελληνικό, αλλά και θεμάτων στις πωλήσεις ακινήτων από νέους ιδιοκτήτες που ακυρώνουν.

Η εταιρεία ωστόσο, έχει αναφέρει πως πηγαίνουν καλά οι προπωλήσεις, αλλά δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα.
Από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται πως ανέλαβε να απαντήσει, τονίζοντας πως δεν ισχύουν και πως τον παίρνουν τηλέφωνο επενδυτές για να μεσολαβήσει να αγοράσουν ακίνητο!!
Μάλιστα στις 4 Απριλίου έγιναν αυτές οι δηλώσεις καθώς πήγε για μία ακόμη φορά στο Ελληνικό μαζί με βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Έχει ξαναπάει στο Ελληνικό με αφορμή συζητήσεις για την πορεία των έργων, χωρίς όμως και πάλι να ωφεληθεί η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης