Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 7Χ7 με χαμηλό τζίρο και άκρως επιλεκτικά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 7Χ7 με χαμηλό τζίρο και άκρως επιλεκτικά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και επιλεκτικά έγραψε την έβδομη συνεχόμενη ανοδική! Με χαμηλό τζίρο, αλλά αναμενόμενο. Την Τρίτη επιστρέφουν και πάλι οι συναλλαγές, αλλά ακολουθεί νέο τετραήμερο. Δυνατή κίνηση από ΔΕΗ και Μυτιληναίο. Καλή άνοδο και από Viohalco, ΟΤΕ. Πιέστηκε η Quest, η Eurobank και η ΕΥΔΑΠ. Η εβδομάδα είχε άνοδο 1,84% και πλέον από την αρχή του έτους ο Γ.Δ. ενισχύεται 15,51%.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως η δική μας αγορά είναι τόσο μικρή που αν δεν ασχοληθεί ο βασικός μέτοχος δε θα γίνει κάτι στην τιμή. Θυμάστε πριν μήνες που όλοι «έπαιζαν» ΔΕΗ και η στήλη έλεγε πως με αυτούς τους δείκτες που προμόταραν τη ΔΕΗ, η Μυτιληναίος ήταν τσάμπα στα 8 ευρώ; Τότε κανείς δεν έπαιζε τη ΜΥΤΙΛ. Τώρα μόνο με αυτή ασχολούνται. Προφανώς και τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν, αλλά χρειάστηκαν να γίνουν πολλά προφανώς στο παρασκήνιο. Τώρα βλέπουμε άλλες εταιρείες να είναι τσάμπα αλλά τους επενδυτές να εστιάζουν σε αυτές που ΘΑ κάνουν. Γιατί; Γιατί, κάνουν ενημερώσεις, προβάλουν και διαφημίζουν το έργο τους και είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Έτσι έρχονται οι επενδυτές στην Ελλάδα. Λίγοι ψάχνουν τα θεμελιώδη από πριν.

ΕΧΑΕ: Έχουν «κολλήσει» στην αμοιβή του Κοντόπουλου και περνάνε δίπλα αμοιβές εκατοντάδων εκατομμυρίων και κοιτάμε τα… άστρα. Αρκετά τα παράπονα φίλων της στήλης για το θέμα. Εμείς θα πούμε πως σε σύγκριση με την αμοιβή του προηγούμενου, προφανώς ο επόμενος θα θέλει κάτι έως αρκετά παραπάνω και λογικό… Τώρα οι υπόλοιποι που παίρνουν εκεί μεγάλες αμοιβές δεν ξέρουμε αν τις δικαιολογούν. Τουλάχιστον ο κ.Κοντόπουλος δε βγήκε να πει «δεν είναι δουλειά μας να φέρουμε εταιρείες στο Χ.Α.». Έχει κάνει κινήσεις. Το αποτέλεσμα βέβαια θα κρίνει και αυτόν και όλους. Προς το παρόν τα όσα είπε χθες φαίνεται βοήθησαν και η μετοχή ενισχύθηκε 4,11% κλείνοντας στα 4,1750 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Για πολλά χρόνια τσάμπα, αλλά έπαιζε η ΟΤΟΕΛ. Τώρα πάει να κάνει κάτι, αφού κάποιοι προφανώς ασχολήθηκαν περισσότερο. Βλέπεις την αποτίμηση κάτω από 100 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη στα 9,2 εκατ. ευρώ και λες πάλι φθηνή είναι παρά το ράλι. Τώρα, αν την συγκρίνεις με κάποιες άλλες που «καλπάζουν» χωρίς μεγέθη, θα πεις πως πρέπει να κλειδώνει μέχρι την… Ανάσταση. Στα 3,18 ευρώ με άνοδο 0,32%.

QUEST: Δεν άρεσαν τα αποτελέσματα; Πίεσαν τη μετοχή ρίχνοντας την αποτίμηση στα 535 εκατ. ευρώ. Τέτοιος όμιλος με δυνατές αντιπροσωπείες, τεχνολογία, ενέργεια, εμπόριο, ταχυδρομικές υπηρεσίες και παίζει με τέτοιο p/e (περίπου 13 φορές), την ώρα που άλλες στην πληροφορική παίζουν με p/e στη στρατόσφαιρα. Προφανώς, δεν έχει ασχοληθεί όσο χρειάζεται ο βασικός μέτοχος. Σημειώνουμε πως τα κέρδη μετά από φόρους ήταν λίγο μειωμένα λόγω υψηλότερης φορολογίας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ανακοινώθηκε πώληση 121 μετοχών από τον αντιπρόεδρο. Μικρός ο αριθμός μετοχών, αλλά δεν είχε άλλες. Το θέμα εδώ είναι ότι η πώληση έγινε στη λεγόμενη «κλειστή περίοδο» και δεν επιτρέπεται. Έκανε λοιπόν κάτι που πιθανό να του επιβληθεί πρόστιμο και ίσως να είναι μεγαλύτερο από την αξία των μετοχών που πούλησε. Θα έπρεπε ως αντιπρόεδρος να γνωρίζει ότι αυτό που έκανε δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό, ή αν δεν ήξερε, ας ρώταγε. Χαμός στο κλείσιμο για να την κλείσουν πιο κάτω από την τελευταία πράξη, αλλά και με λίγα κομμάτια. Και να πιέσουν και να μη χάσουν. Βρε παιδιά σας έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά σας βοηθάει το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές πετάνε χαρταετό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Την πέρασε σε κεφαλαιοποίηση η Ideal.

ΕΚΤΕΡ: Εμφανέστατη η βελτίωση της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς, αλλά για να δούμε και τα ετήσια αποτελέσματα, γιατί κάποιες πληροφορίες λένε πως θα είναι ισχυρά. Δηλαδή το τελευταίο τρίμηνο θα κάνει τέτοια διαφορά; Ίδωμεν… Πάντως μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχουμε λόγο να αφαιρέσουμε τη μετοχή από τις επιλογές μας. Αντιθέτως έχουμε λόγο να πάμε πιο ψηλά τον πήχη. Θα δούμε πόσο όταν δημοσιεύσει αποτελέσματα.

PROFILE: Στα 3 ευρώ με άνοδο 3,81% και δυνατή ανάλυση από την Οptima Bank, η οποία δίνει τιμή στόχο τα 5,60 ευρώ σημειώνοντας πως στην τιμή στόχο θα παίζει με δείκτη EV/EBITDA 13,1 φορές και αυτό το νούμερο πάλι θα έχει discount 15% έναντι των ομοειδών!!

ΔΕΗ: Προφανώς και στέλνει μηνύματα η πορεία της μετοχής. Ή τουλάχιστον δείχνει τι πιστεύουν οι επενδυτές για τις εκλογές. Στα 8,15 ευρώ και στο +2,52%. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο.

Η στήλη επιστρέφει Τρίτη 11 Απριλίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης