Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με Coca Cola και ΟΠΑΠ κράτησε το θετικό πρόσημο και έκανε το 6Χ6

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με Coca Cola και ΟΠΑΠ κράτησε το θετικό πρόσημο και έκανε το 6Χ6
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν είχε μεγάλη διακύμανση σήμερα η αγορά, αλλά άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο. Θα λέγαμε πως η γενικότερη εικόνα έδειξε στάση αναμονής και συσσώρευση. Σημειώνουμε πως αύριο είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Είχαμε κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και κάποιες ρευστοποιήσεις προφανώς λόγω βραχυπρόθεσμων κερδών. Για παράδειγμα πωλήσεις είδαμε σε Motor Oil, Πειραιώς και αγορές σε Coca Cola, ΟΠΑΠ και Εθνική. Στο τέλος κράτησε πάντως το θετικό πρόσημο και συμπλήρωσε έξι ανοδικές έστω και κατά 0,04%. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός αλλά αναμενόμενος.

ANΑΛΥΣΕΙΣ: Μπαράζ αναλύσεων είχαμε σήμερα, από εγχώριους αναλυτές. Είχαμε την Piraeus Securities να δίνει τιμή στόχο στη Μυτιληναίος τα 34,50 ευρώ από 26,30 ευρώ και να μπαίνει και αυτή στη λίστα με τους αναλυτές που έχουν βάλει τον πήχη πάνω από τα 30 ευρώ. Είχαμε τη Eurobank Equities να δίνει τα 18,2 ευρώ για την Τιτάν, αλλά και την Alpha Finance να δίνει τα 1,53 ευρώ για τη Eurobank, τα 5,6 ευρώ για την Εθνική και τα 2,82 ευρώ για την Πειραιώς.

ΟΤΕ: Καλή εικόνα μέχρι και τις τελικές δημοπρασίες και εκεί πήγε προς το χαμηλό ημέρας και έκλεισε με απώλειες 0,15% και στα 13,36 ευρώ. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης έπαιζε με κέρδη και στο τέλος γύρισε. Λες και το κάνουν επίτηδες. Αλλά τι λέμε, επίτηδες το κάνουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη και ειδικά σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, που νομίζουμε πήγαν αρκετά καλά στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μόνο η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο ενώ η ΕΥΡΩΒ με οριακές απώλειες.

LAMDA: Στο χαμηλό ημέρας και στα 5,62 ευρώ με απώλειες 1,23%.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο 1% και στα 15,10 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

COCA COLA: Συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες ανοδικές και έχει βοηθήσει σημαντικά στην κίνηση της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 25,90 ευρώ και στο +1,45%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μέχρι 10:44 είχε κάνει 6.858 τεμάχια και μετά τίποτα! Είχε μεγάλη απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή. Μέχρι τα 17,10 ευρώ έγιναν οι πράξεις.

BRIQ PROPERTIES: Πολύ καλή η παρουσίαση και πάντα έχει αρκετά να πει η Άννα Αποστολίδου, CEO της εισηγμένης. Είπε πως στα μέρα του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση της Intercontinental International και πως θα αυξήσει δανεισμό με τη μόχλευση να πηγαίνει στο 49% και λίγο πάνω από το όριο που έχει θέσει η διοίκηση. Επηρεάστηκε και θα επηρεαστεί περαιτέρω από την αύξηση των επιτοκίων.

REVOIL: Έκανε όγκο 8 χιλ. τεμάχια και πουλούσαν άλλα τόσα περίπου στην τιμή κλεισίματος. Στα 1,35 ευρώ και στο +3,45%. Η αποτίμηση κάτω από 30 εκατ. ευρώ που είναι τσάμπα, αλλά οι επενδυτές απέχουν χρόνια τώρα από τη μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 3,17 ευρώ και στο +2,26% συνεχίζει υψηλότερα και κοιτάζει προς τα 100 εκατ. ευρώ.

IDEAL: Με συνολικό όγκο 280 χιλ. τεμάχια σήμερα η μετοχή και νέα υψηλά. Στα 4,55 ευρώ και στο +3,53%.

ΑΒΑΞ: Προσπάθησε και πάλι σήμερα να πάει πάνω και την έκλεισαν τελικά με απώλειες 2,30%. Μάλλον πρέπει οι επενδυτές να προσέχουν, γιατί αυτή η κίνηση, πάνω το πρωί κάτω το μεσημέρι δεν είναι και η καλύτερη. Με όγκο 423 χιλ. τεμάχια έγραψε χαμηλό στα 0,80 ευρώ και υψηλό στα 0,8650 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,8070 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πάλι ανοδικά αλλά ήπια. Έκτη συνεχόμενη ανοδική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης