Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Titan: Εκ νέου κάλυψη από Eurobank Equities με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο 18,20 ευρώ

Titan: Εκ νέου κάλυψη από Eurobank Equities με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο 18,20 ευρώ
Το βασικό θέμα για τον κλάδο το 2023 είναι η ανθεκτικότητα των τιμών ειδικά μετά και την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της Τιτάν επαναφέρει η Eurobank Equities δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 18,2 ευρώ.
Όπως σημειώνει η μετοχή διαπραγματεύεται με όρους EV/EBITDA 5,2 φορές που είναι ένα υγιές discount έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου (πάνω από 7 φορές).
Παρόλο που η μετοχή δεν ξεχωρίζει από άποψης αποτίμησης μεταξύ των ανταγωνιστών οι αναλυτές της χρηματιστηριακής υποστηρίζουν πως η Τιτάν θα κινηθεί υψηλότερα μειώνοντας το discount της αποτίμησης έναντι ομοειδών μικρότερης κεφαλαιοποίησης που παίζουν με δείκτη πάνω από 8 φορές καθώς η στρατηγική που υλοποιεί είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Το βασικό θέμα για τον κλάδο το 2023 είναι η ανθεκτικότητα των τιμών ειδικά μετά και την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους.
Η διοίκηση αλλά και διοικήσεις άλλων εταιρειών έχουν επισημάνει τη δυναμική συνέχισης των τιμών στην αρχή του έτους, εξέλιξη που υποστηρίζει την άποψη της χρηματιστηριακής για αύξηση τζίρου 4% το 2023.
Από την πλευρά του κόστους, τα έξοδα διανομής αναμένεται να μειωθούν, αλλά το κόστος ενέργειας είναι πιθανό να παραμείνει αυξημένο, καθώς η Eurobank περιμένει ότι η θετική επίδραση από την υποχώρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας θα αμβλυνθεί από το νέο συμβολαιοποιημένο τιμολόγιο του ΟΛΠ (και είναι υπό διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ).
Για το 2023 περιμένει έσοδα 2,381 δισ. ευρώ, EBITDA 370,3 εκατ. ευρώ από 331,3 εκατ. ευρώ το 2022 και καθαρά κέρδη 138,9 εκατ. ευρώ από 111,3 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης